Pikasha Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 Mam kilka pytań, szukałam na forum, ale jest tyle wątków, że nie umiem znaleźć odpowiedzi, myślę, że w "tym" miejscu będzie dobrze 1. Dostałam wizę na 10 lat, we wniosku napisałam, że planuję jechać do brata na 3 miesiące. Bilet kupuję na 3 miesiące. Przylatuję do Chicago i urzędnik mi wbija pobyt dłuższy niż 3 miesiące. Mogę przedłużyć sobie bilet bez żadnych konsekwencji? (Wiem, że może mi wbić też na krócej i że jest opłata za zmianę biletu) Jest to mój pierwszy wyjazd, wczoraj dostałam wizę w Krakowie 2. Mam zaproszenie od brata, podobno to zaproszenie trzeba pokazać na lotnisku w Chicago, prawda to? Mam też złożoną petycję przez brata w 2006 roku. 3. Czy pomożecie mi napisać kilka pytań i odpowiedzi po angielsku, jakie pytania może mi zadać urzędnik? Nie znam dobrze angielskiego, a 13.01 mam wylot. Z góry dziękuję
Joanna30 Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 1. Możesz. Przy kolejnym wjeździe mogą Cię o to pytać, ale nie muszą. 2. Nie słyszałam takich historii. 3. Może Cię zapytać na jak długo przyleciałaś, do kogo, co zamierzasz robić podczas swojego pobytu...
monroe Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Cześć, aplikowaliśmy o wizę w 2006 r. i wtedy też bylismy w USA. W formularzu Ds-160 jest pytanie "Czy pobierano od Ciebie odciski wszystkich 10 palców?" Szczerze mówiąc nie pamiętam - na pewno skanowali nam na lotnisku palce (ale czy tylko wskazujące czy nie, to nie wiem?). Od kiedy skanują wszystkie 10 palców? Ktoś wie od kiedy była ta procedura?
sly6 Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 10 palcow skanuje sie od 10 grudnia 2007 roku www.tur-info.pl/p/ak_id,14140,,wiza_do_usa,wizy,stanow_zjednoczonych,christopher_snipes,odciski_palcow,wyjazd.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.