szymeg Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Powinien Cie zdenerwowac i powinienes byc zdenerwowany na samego siebie. Zadnych maili nikt nie dostal dopoki sam nie sprawdzil. Wina tylko i wylacznie Twoja - niestety. Zdenerwowany jestem na siebie że nie sprawdziłem ale szczerze mówiąc po pierwszym losowaniu przestałem sobie zaprzątać tym głowę - nie sądziłem że coś jeszcze z tego będzie. Dlatego też uważam, że powinni przynajmniej wysyłać maile z powiadomieniem (kiedyś wysyłali od razu całą papierkologię). Ale fakt moja wina. Ale co ustaliłeś z rozmowy? Dzwoniłeś do Ambasady czy KCC? W sumie i tu itu. W KCC powiedzieli, żebym wysyłał to może jeszcze zdążę (to było w piątek wieczorem). Jak widać rady jak zwykle bez sensu.
Telesfor Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Po drugiej selekcji 26 pazdziernika ludzie rzeczywiscie dostawali maila z sugestia, zeby sprawdzili swoj status. Wtedy tez pojawila sie informacja, ponoc zaslyszana z KCC, ze moga byc jeszcze kolejne selekcje ale juz bez oficjalnych dat i powiadomien. Jesli w Twoim przypadku informacja o zostaniu wybranym pojawila sie dopiero po wakacjach to mogles wlasnie zostac wybrany w takiej selekcji w ostatniej chwili gdy bylo wiadomo, ze limitu 50k wiz wypelnic sie nie uda. Chociaz z drugiej strony, gdyby tak bylo rzeczywiscie to chyba w KCC by Ci to powiedzieli gdy do nich dzwoniles. Ale mysle tez, ze nie nalezy tracic nadziei bo nie sadze by na koniec okresu w KCC mieli zalew zgloszen i przetwarzanie ich wymagalo duzo czasu i mozliwe jest, ze Twoje sprawy zostana zalatwione szybciej zwlaszcza jesli ta teoria o selekcji w ostatniej chwili jest prawdziwa i im w KCC tez zalezy na wypelnieniu luki.
kzielu Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 No w KCC to raczej maja zalew zgloszen z nastepnego DV - przeciez wszystko idzie przez jedno i to samo KCC...
paradoox Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Może jak zobaczą na kopercie case number "DV2013......" to pokierują tym jakoś szybciej.
neli365 Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Po drugiej selekcji 26 pazdziernika ludzie rzeczywiscie dostawali maila z sugestia, zeby sprawdzili swoj status. Wtedy tez pojawila sie informacja, ponoc zaslyszana z KCC, ze moga byc jeszcze kolejne selekcje ale juz bez oficjalnych dat i powiadomien. Jesli w Twoim przypadku informacja o zostaniu wybranym pojawila sie dopiero po wakacjach to mogles wlasnie zostac wybrany w takiej selekcji w ostatniej chwili gdy bylo wiadomo, ze limitu 50k wiz wypelnic sie nie uda. Chociaz z drugiej strony, gdyby tak bylo rzeczywiscie to chyba w KCC by Ci to powiedzieli gdy do nich dzwoniles. Ale mysle tez, ze nie nalezy tracic nadziei bo nie sadze by na koniec okresu w KCC mieli zalew zgloszen i przetwarzanie ich wymagalo duzo czasu i mozliwe jest, ze Twoje sprawy zostana zalatwione szybciej zwlaszcza jesli ta teoria o selekcji w ostatniej chwili jest prawdziwa i im w KCC tez zalezy na wypelnieniu luki. Bylam osoba dolosowana i nie dostalam zadnego maila z powiadomieniem o wylosowaniu, powyslaniu dokumentow i czekaniu kilku miesiecy dostalam tylko maila z terminem rozmowy i z ogolnym info jakie dokumenty mam ze soba zabrac na rozmowe i to tyle.
Telesfor Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Bylam osoba dolosowana i nie dostalam zadnego maila z powiadomieniem o wylosowaniu, powyslaniu dokumentow i czekaniu kilku miesiecy dostalam tylko maila z terminem rozmowy i z ogolnym info jakie dokumenty mam ze soba zabrac na rozmowe i to tyle. Ty bylas osoba co o selekcji dowiedziala sie juz 26 pazdziernika i na pewno odpowiednio szybko zareagowalas. Na zagranicznych forach mozna poczytac wypowiedzi osob, ktore nie sprawdzaly drugiej tury i dopiero po jakims czasie od tej daty otrzymaly maile.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.