kzielu Napisano 22 Października 2013 Zgłoś Napisano 22 Października 2013 Sprzeczności wypisujesz. Jak jest nielegalnie to nie może pracować bez wzgledu na to czy ma czy nie ma SSN.
barbek82 Napisano 22 Października 2013 Zgłoś Napisano 22 Października 2013 przeciez napisalem, ze nielegalnie. a Ci co sa nielegalnie to, ze niby nie pracuja???
blackhowk86 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 a co myślicie ze wszyscy emigranci pracują tam legalnie? heheWiem jak było w fabryce w której pracowałem, było tam bardzo dużo ludzi z Meksyku kompletnie nie mówiących po angielsku, więc niech nikt kitu nie wciska że byli legalnie!!! i jakos pracowali , niezbędny jednak do tego był im nr SSN
Joanna30 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 było tam bardzo dużo ludzi z Meksyku kompletnie nie mówiących po angielsku, więc niech nikt kitu nie wciska że byli legalnie!!! Takie małe sprostowanie - to, że ktoś nie mówi ani słowa po angielsku to wcale nie znaczy, że jest nielegalnie.
blackhowk86 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 Takie małe sprostowanie - to, że ktoś nie mówi ani słowa po angielsku to wcale nie znaczy, że jest nielegalnie. wiedziałem, że ktoś się czepi jakiegoś szczególiku. Nie wiem jak oni to załatwiali i w jaki sposób gdyż mnie to nie interesowało, ale wiem jedno na 100% że część z nich była nielegalnie Takie małe sprostowanie - to, że ktoś nie mówi ani słowa po angielsku to wcale nie znaczy, że jest nielegalnie. nawet poznałem tam Polkę która kilka lat wcześniej wyjechała z programem WAT do USA i została tam do tej pory nielegalnie . I jakimś cudem pracowała w tej samej fabryce co Ja.
Joanna30 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 wiedziałem, że ktoś się czepi jakiegoś szczególiku. Nie jest to taki do końca zwykły szczególik, bo z Twojego postu był taki wniosek, że jeśli ktoś kompletnie nie mówi po angielsku, to jest równoznaczne z tym, że jest w Stanach nielegalnie. A to nieprawda.
blackhowk86 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 ok moze nie do końca sformułowałem zdanie tak jak chciałem i przez to moja wypowiedź została odebrana nie do końca właściwie Nie jest to taki do końca zwykły szczególik, bo z Twojego postu był taki wniosek, że jeśli ktoś kompletnie nie mówi po angielsku, to jest równoznaczne z tym, że jest w Stanach nielegalnie. A to nieprawda. ok moze nie do końca sformułowałem zdanie tak jak chciałem i przez to moja wypowiedź została odebrana nie do końca właściwie Drążysz jedynie tylko kwestie związaną z językiem a kompletnie nie o to mi chodziło
barbek82 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 Wielkie zdziwienie, ze mozna nielegalnie pracwac? A jak sajgonki wcinasz I ananasy w ciescie to myslisz, ze legalny wietnamczyk z Brukseli je robi? Wielkie zdziwienie, ze mozna nielegalnie pracwac? A jak sajgonki wcinasz I ananasy w ciescie to myslisz, ze legalny wietnamczyk z Brukseli je robi?
Joanna30 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 Ale że niby ja jestem zdziwiona? Przecież ja nie kwestionuję tego, że można nielegalnie pracować.
barbek82 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 no ok, ktos tam wyzej panike sial
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.