anias10 Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, poczekam jeszcze "chwilę" i jak nie będzie nic atrakcyjnego to te kupię.
Joanna30 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Te dziesięć minut to żart oczywiście. Linia nigdy takiego biletu nie wystawi. Każde lotnisko ma coś co się nazywa "minimum conecting time". I według tego mogą być wystawiane bilety. Dla DUS, jest to właśnie 35 min. W wiedniu można się przesiąść w 25 Z tym, że ten bilet ma być na sierpień przyszłego roku, a do tego czasu godziny lotów mogą jednak ulec zmianie Nie muszą, ale mogą. Ale wtedy linie lotnicze na pewno o pasażera zadbają.
mathew75 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Pewnie że mogą się zmienić i najprawdopodobniej się zmienią. I oczywiście że linie, w razie potrzeby, wystawią korekte. Chodziło mi o to, że nie będzie się musiała zmieścić z przesiadką, w czasie krótszym niż minimum conection time, danego lotniska, np. 10 minut
polska201 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Ja lecialam do Chicago z przesiadka we Frankfurt, czas 2 godz, ale lot z Polski byl opozniony wiec na ten lot we Frankfurt nie zdazylam. Ale linie zadbaly o mnie o pasazera (mimo iz to byly dwie rozne linie), zawkaterowali mnie w hotelu a lot odbyl sie dopiero nastepnego dnia do Monachium a nastepnie do Chicago. Fakt, ze 1.5 dnia straty ale nie bylo tak zle;)
Joanna30 Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Miałaś oba przeloty na jednym bilecie, dlatego linie o Ciebie zadbały. Gdybyś miała dwa osobne bilety, to miałabyś niezły kłopot...
KaeR Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Ja lecialam do Chicago z przesiadka we Frankfurt, czas 2 godz, ale lot z Polski byl opozniony wiec na ten lot we Frankfurt nie zdazylam. Ale linie zadbaly o mnie o pasazera (mimo iz to byly dwie rozne linie), zawkaterowali mnie w hotelu a lot odbyl sie dopiero nastepnego dnia do Monachium a nastepnie do Chicago. Fakt, ze 1.5 dnia straty ale nie bylo tak zle;) Tylko jak lecisz na dwa tygodnie do Polski to 1.5 dnia robi dużą różnicę. :> Stąd mój komentarz, że ja bym nie brał biletu z tak krótką przesiadką. Mam teraz bilet do MCO z 35 min przesiadką w Atlancie, ale sprawdziłem, że w razie czego są jeszcze trzy loty jak nie dam rady. Poza tym LOT chyba obciął loty z DUS więc ilość dostępnych połączeń zmalała.
aureo Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Witam Ja już dwa razy leciałam właśnie z taką 35 min przesiadką i nie było problemu. Co prawda za drugim razem czekali już tylko na mnie ale zaczekali;). Teraz wybieram się maj/czerwiec i z chęcią wybrałabym właśnie taka opcje z przesiadką w dusseldorfie ale widzę że podrożała. Bilety powyżej 2100. Najtaniej BA ale trochę obawiam się przesiadki w LHR ale zobaczymy jak to cenowo wyjdzie. Polecam więc przesiadkę w Dusseldorfie (mimo czasu) a cena poniżej 2000 na sierpień jest bardzo niska.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.