marekm Napisano 13 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2005 hello! wielki dzieki majk. niestety nie ma mnie tam :? ale spoko mam srednie i to sie liczy jescze raz wielkie dzieki
marekm Napisano 13 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2005 a jak jest z nadawaniem tytulow tj. degree, diploma, ciritificate itp. jaka jest hierarchia i po jakich szkolach jaki tytul dla przykladu ja jestem po technikum i mam prawo do uzywania tytulu technik elektryk wiec co technical high school czy technical collage i tytul diploma of electrical technican, degree in electrical a moze certification in electrical choc mam wrazenie ze stopien degree jest na uniwersytecie ceritficate dla szkol zawodowych a diploma dla szkol srednich. co sadzicie o tym
Slaby Napisano 18 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2005 No wlasnie...mam podobny problem,mimo iz przeczytalem chyba wszystko co bylo mozliwe do przeczytania na ten temat. Skonczylem Technikum Mechaniczne (Dyplom technika i swiadectwo dojrzalosci) i obecnie 4ty rok studiow na Politechnice Slaskiej. 1)Co powinienem zaznaczyc przy "Higest level of education" w DSP122/pyt.6 ? -Czlowiek z 'tamtej strony' podpowiedzial mi zeby zaznaczyc High School No Degree -Ludzie z lodzkiego biura natomiast powiedzieli ze moge zaznaczyc "High School Diploma" albo w "Other" napisac nazwe szkoly 2)Ponizej w tabelce wpisujemy nazwy uczelni od obecnej do podstawowki (czy tak??), i w zwiazku z tym przy politechnice w "degrees" wpisac "-" czy "N/A" 3)W DS230/pyt.23 rowniez trzeba wypisac wszystkie uczelnie (rowniez od najnowszej?), tyle ze tam trzeba jeszcze podac "Course of study" - Co wpisac przy podstawowce?? 4) Czy bardzo bardzo bardzo dokladnie przetlumaczyc "Technikum Mechaniczne przy Zespole Szkol Gorniczych" czy wystarczy "Mechanical - Technical School" a moze "Mechanical - technical secondary school"? Pozdrawiam, Slaby
dork Napisano 4 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2007 mam pytanie. we wtorek jade juz do konsula ale nie wiem co mam napisac w pyt.31 w DS 230 cz.II. mąż kiedys mial sprawe za pobicie. dostal 3 lata w zawieszeniu. w Ministerstwie Sprawiedliwosci nie figuruje czyli niby wszystko jest dobrze. nie wiem czy konsul moze to sprawdzic, niby mial jakos kare. pomozcie co mam napisac tak, czy nie na pyt. 31.
sly6 Napisano 4 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2007 dork podlegasz pod prawo USA a tam takiego czegos nie ma jak wymazanie z rejestru,,jak napiszesz nie prawde a dojda czy to teraz czy tez pozniej bedzie nie wesolo .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.