Skocz do zawartości

Nowe Zasady International Experience Canada 2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Agencje znam i najlepsza jest zdecydowanie Pinnacle, ale oni (tak jak pozostale zreszta) rejestruja kandydata i od razu przeprowadzaja interview wiec niestety trzeba byc na miejscu. napisz do mnie wiadomosc i przeslij swoje CV to moze popytam sie paru osob gdzie moglabys sie zaczepic.

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Karina,

Nie wiesz czy Pinnacle moze przeprowadzac takie interview via Skype? Szukalam ich strony prze google, ale Pinnacle Staffing Agency, ale strona nie chce sie otworzyc, poniewaz 'it can harm your computer'. Dziwne...Mozesz przeslac mi prawidlowy link?

Bardzo dziekuje za Twoja pomoc :-) To bardzo mile z Twojej strony. Jutro wysle Ci prywatny e-mail na forum z moim resume. Mamy roznice czasu i choc u ciebie jest dopiero wieczor, w London jest juz po 12am! Zasypiam...ale bede w kontakcie. Raz jeszcze bardzo serdecznie dziekuje za informacje i pomoc. Milego wieczoru i do uslyszenia :-)

Napisano

ooo a jednak pomoc mozna uzyskac..szkoda ze nie kazdy moze liczyc na pomoc i aby ktos sie zajal Twoja sprawa,watpliwosciami

jednak nalezy miec szczescie ,od wiz po spotykania odpowiednich ludzi-osob ...

alex a masz moze papiery na to ze mieszkacie z chlopakiem razem we wspolnym mieszkaniu,macie wspolne rachunki

chyba ze chcesz takie cos gromadzic bedac w Kanadzie jak zamieszkasz razem ze swoimi chlopakiem ...zobacz dobrze strone CIC jakie sa zasady aby takie cos wyszlo ze stalym pobytem w Twoim przypadku bo same slowa ze razem mieszkamy to za malo jest.

Napisano

Sly6,

Karina podala mi świetne świeże informacje i za oferowała pomoc co jest pi prostu fantastyczne z jej strony! Jednak trzeba pamiętać że kazdy jest panem własnego losu prawda?

Co do mojego chłopaka to wiem ze stwierdzenie ze mieszkamy razem to xa malo. Jyz czytalam, gdyż zastanawialam się czy umieścić go w moich IMM?Czy miałabym go np dodać do mojego konta bankowe, ctrdit card? Rachunki...zawsze są na czyjeś imie, nie mamy ich w imieniu 2 osob. nie uzyskujemy tez żadnego socialu od rzadu ktorego np korsespondencja mowilaby ze jesteśmy common law partners. Nie wiem co tu można im pokazac...dzieci nie mamy..ale wszyscy wiedzą ze jesteśmy razem od 2008.

Napisano

Mam problem. Przy próbie załadowaniu wypełnionego formularza IMM1295, gdzie wpisałam "open work permit" wyskakuje mi informacja, że typ pozwolenia na pracę jaki wpisałam do formularza nie zgadza się z moją ankietą "come to canada". Oto moje odpowiedzi na istotne pytania: gdzie

"What would you like to do in Canada?" odpowiedziałam "Work",

Czy zamierzam wykonywać konkretne zawody odpowiedziałam "No",

Do you have arranged employment in Canada odpowiedziałam "no"

Are you applying to work in Canada? odpowiedziałam "on a working holiday basis"

W CZYM JEST PROBLEM?! :huh:

Napisano

Dobra, już wiem!!! Nie "open work permit, ale working holiday International Experience Canada. Muszę dokładniej czytać polecenia.

Mam takie jeszcze pytanie, jak w końcu dodajecie formularze? Poza IMM 1295, który trzeba walidować i załączyć w formie elektronicznej bez podpisu, czy pozostałe formularze drukujecie i podpisujecie, a następnie załączacie skany?

Jeśli w formularzu brakuje wam miejsca na zatrudnienie (pracowaliście w więcej niż trzech miejscach), to czy dodajecie strony z "employment" z formularza IMM1295 jako Letter of Explanation? Czy myślicie, że wystarczą trzy ostatnie, albo najważniejsze miejsca pracy?

Napisano

Karina,

Nie wiesz czy Pinnacle moze przeprowadzac takie interview via Skype? Szukalam ich strony prze google, ale Pinnacle Staffing Agency, ale strona nie chce sie otworzyc, poniewaz 'it can harm your computer'. Dziwne...Mozesz przeslac mi prawidlowy link?

Bardzo dziekuje za Twoja pomoc :-) To bardzo mile z Twojej strony. Jutro wysle Ci prywatny e-mail na forum z moim resume. Mamy roznice czasu i choc u ciebie jest dopiero wieczor, w London jest juz po 12am! Zasypiam...ale bede w kontakcie. Raz jeszcze bardzo serdecznie dziekuje za informacje i pomoc. Milego wieczoru i do uslyszenia :-)

Hej, Wydaje mi sie, ze prawidlowy link to ten http://pinnacle.jobs/ :)

Napisano

Hey!

Potrzebuje szybkiej odpowiedzi na pytania odnosnie MPNP. Dostalam odpowiedz na moj e-mail, przyslano mi kwestionariusz do wypelnienia i odeslania przed 25th April, czyli jutro, a dostalam go dopiero teraz wieczorem:

Do you have family or friends in Manitoba or elsewhere in Canada?

If Yes, Name and Relationship and Province

Czy mam wpisac rodzine/znajomych w Quebec? Boje sie ze znajomi z innej prowincji moga zle wplynac na decyzje MPNP.

Have you made any application including PROVINCIAL NOMINEE, QUEBEC IMMIGRATION, VISITOR VISA, STUDY VISA, WORK VISA, or PERMANENT RESIDENT VISA to any other immigration programs in Canada? If yes what was your declared intended settlement destination ?

Rozumiem, ze musze ich poinformowac o moim IEC?

Prosze o jak najszybsza odpowiedz od kogos kto wie.

Napisano

ja wiem odpowiadasz na tak :) ze masz kogos w Quebec i masz zlozone papiery na IEC i

a wszystko zgodnie z prawda a dlaczego

latwo potem wylowic nie prawde a potem jest do wiedzenia z Kanada..

co do pomocy to czasami ludzie pytaja,prosza i jest maly odzew a tutaj ,czy mnie to dziwi,nie bo znam wiele historii,zbyt wiele - te historie mnie nie dotycza ale wiem ze to jest realne takie cos ,, jak widzisz nie jest to takie latwe znalesc kogos kto sie Toba zainteresuje ,nawet jesli masz czyste intencje i robisz wszystko aby bylo dobrze :)

co do bycia razem to musisz miec wspolne rachunki,wspolne konto,cos co pokaze ze razem jestescie.

Nawet jak Was zna i 100 osob to licza sie dokumenty .

Napisano

Hey!

Potrzebuje szybkiej odpowiedzi na pytania odnosnie MPNP. Dostalam odpowiedz na moj e-mail, przyslano mi kwestionariusz do wypelnienia i odeslania przed 25th April, czyli jutro, a dostalam go dopiero teraz wieczorem:

Do you have family or friends in Manitoba or elsewhere in Canada?

If Yes, Name and Relationship and Province

Czy mam wpisac rodzine/znajomych w Quebec? Boje sie ze znajomi z innej prowincji moga zle wplynac na decyzje MPNP.

Have you made any application including PROVINCIAL NOMINEE, QUEBEC IMMIGRATION, VISITOR VISA, STUDY VISA, WORK VISA, or PERMANENT RESIDENT VISA to any other immigration programs in Canada? If yes what was your declared intended settlement destination ?

Rozumiem, ze musze ich poinformowac o moim IEC?

Prosze o jak najszybsza odpowiedz od kogos kto wie.

Hej alex

Czytalam troche o MPNP i wychodzi na to ze oni chca takich ludzi sciagnac do tej prowincji.... ktorzy genuine mysla o tej prowincji do osiedlenia sie a nie innej. Przypuszczam, ze info o rodzina i znajomych moze wplynac na decyzje, z racji tego ze bedzie to dla nich taki wyznacznik na mozliwosc opusczenia prowincji po otrzymaniu resident card.. O IEC raczej musisz powiadomic skoro pytaja, zreszta mysle ze tak jak USA oni i tak juz maja takie info w systemie..ja bym raczej nie kryla tego. Moze juz widzialas ten link, ale jakby co zerknij tutaj masz wiecej info link http://www.soscanada2000.com/migration/newact/pnp/mb/faq.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...