Skocz do zawartości

Nowe Zasady International Experience Canada 2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sluchajce, a jak jest z badaniami lekarskimi?

Czy moge je zrobic juz w Kanadzie u autoryzowanego przez CIC lekarza czy musze je zrobic jeszcze w Polsce i wyniki zalaczyc jako jeden z dokumentow do IEC?

Moj znajomy, ktory wyjechal do Kanady w ramach programu IEC praca wakacyjna w 2010 roku robil badania lekarskie juz na miejscu w Kanadzie.

A jak jest w tym roku?

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a wpisal w formularze odrazu ze bedzie pracowac np z dziecmi czy tez pozniej w Kanadzie to wyszlo

bo ja znam przypadek taki ze dopiero w Kanadzie to wyszlo i ta osoba tam musiala je robic :)

Napisano

Mam takie szybkie pytanie z kategorii ciekawostki :)

Czy znacie jakieś strony kanadyjskie do wyszukiwania tanich lini / okazji lotniczych coś na wzór polskich fly4free tudzież loter.pl ??

Pozdrawiam wszystkich w szczególności tych którzy spędzają majówkę z chorobą jak ja :P

Napisano

masz na mysli loty do Kanady czy po Kanadzie ;)

sly, mam namyśli jakieś promocje lotów Z Kanady np Winnipeg, np na Floryde lub Kube itp

Niekiedy na polskich portalach pojawiają się promocję, np Tajladnia za 1500 zł

Edit: Wyszukując lotów np na trasie Winnipeg - Miami - Winnipeg znalazłem (na polskiej stronie) oferte za ok 550 $ - chciałem porównać czy jest to coś ciekawewgo czy na lokalnym rynku mają cos jeszcze lepszego :)

Napisano

Wczoraj weszłam na swoje konto CIC. W statusie wniosku mam napisane, że wniosek został zamknięty, w decyzji mam że wniosek został zatwierdzony, a w dodatkowych dokumentach "Not needed at this time". Tylko, że nie dostałam od nich żadnego maila o zmianie statusu ani maila z POE. W objaśnieniu obok jest napisane, że mogą mi przysłać POE za jakiś czas, ale trochę się niepokoję, bo na pierwszej stronie MyCIC jest ostrzeżenie o próbie wyłudzenia danych. Nie wiem, czy pisać do nich w tej sprawie. Sprawdzaliście status swoich wniosków, jak jest u was?

Napisano

Niedawno wrocilam z Kanady. Bylam tam 8 miesiecy. Czy w zwiazku z tym musze zalaczyc do IEC swiadectwo o niekaralnosci rowniez z Kanady?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Napisano

co do czasu odpowiedzi to prosze o cierpliwosc

sa takie przypadki ze dane osoby wsylaja dokumenty w podobnym czasie i sa rozne odpowiedzi z systemu,jedni maja szybko potwierdzone a inni czekaja i czekaja ;) i jak kto bylo rok temu dostaja odpowiedz ze jest ok i maja odpowiedni dokument :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...