Skocz do zawartości

Nowe Zasady International Experience Canada 2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na innym forum dużo ludzi ma ten sam problem. Aplikacja zatwierdzona ale nie dostają POE. To podobno jest problem w ich kanadyjskim systemie, że POE się nie załącza. Trzeba do nich w tej sprawie pisać, żeby to rozwiązali, bo niektórzy w tamtym roku nie dostali listu tak długo, aż wygasło im konto MyCIC, a Kanadyjczycy twierdzili, że POE był załączony, ale gdzieś zaginął :) Więc piszę do nich na adres: warsaw-im-enquiry@international.gc.ca i zobaczymy jaki będzie efekt.

Tak w ogóle na początku myślałam, że ktoś mi się włamał na konto i ukradł POE :rolleyes:

Zapisałam się na IELTS:) W tym tygodniu zacznę załatwiać ewaluację dyplomów. Mój wyjazd na IEC trochę się opóźni.

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam pytanie co do POE. Ja dlugo jest wazny ten list? Innymi slowy ile mam czasu na wjazd do Canady od czasu otrzymania POE? Czy MyCIC wymaga IELTS od kogokolwiek z was? Dzis wieczorem zrobie upload mojej aplikacji na MyCIC. Czy potem sa jeszcze wymagane jakies dokumenty czy tylko czeka sie na POE?

Dziekuje :-)

Napisano

Z tego co wiem masz rok aby przekroczyć granice, oczywiście możesz też po "aktywacji" wizy wyjechać z Kanady, ale wóczas juz "leci" Ci jej roczna ważność.

Niech mnie ktoś poprawi jesli źle pisze :)

Napisano

O.K, dzieki, poniewaz mam juz wszystkie dokumenty gotowe od prawie 2 ttyg ale myslalam ze POE jest wazny na jakies 3-6 miesiecy. W takim razie wysle aplikacje dzis wieczorem :-)

Napisano

zasady sa takie same od sierpnia 2009 roku

ma sie 1 rok na przekroczenie granicy od dostania pozwolenia i potem 1 rok na pobyt z praca

IELTS nie jest wymagane przy pracy wakacyjnej i nigdy nie bylo..mozna leciec bez zadnej znajomosci jezyka :)

nie wiem jak przy stazu,praktykach...

Napisano

Tak, na pewno masz rok na wjazd do Kanady od dnia wydania POE. Czyli jeśli dostaniesz POE 9 maja 2014, to możesz wjechać do Kanady najpóźniej do 8 maja 2015. I od czasu wjazdu możesz być rok w Kanadzie.

Jeśli chodzi o IELTS, to kanadyjski urząd imigracyjny od nikogo nie wymaga tego egzaminu na IEC, przynajmniej na Working Holiday. Ja robię IELTS na imigrację punktową jako skilled professional, a napisałam to, bo Sly dawał mi informacje na temat tego egzaminu na tym wątku. Przepraszam, jeśli zaśmieciłam wątek i wprowadziłam kogoś w błąd.

Napisano

O.K, no to wysylam. Nic sie nie stalo MisiaBella, powodzenia z aplikacja!

Nie pamietam kto prosil abym dala znac czy dostalam zaproszenie na Majowe spotkanie w Warszawie,,,po wypelnieniu i wyslaniu aplikacji jaka mi przyslano nadal nie dostalam zaproszenia na spotkanie....no to nie! Nie wiedza co traca, heheh

Napisano

Witaj @Alex,

Już wcześniej właśnie w tym temacie odpisala mi MisiaBella. Te dokumenty nie są wymagane, ale np. u mnie jeśli ich nie załączyłam nie chciał się pokazać button "continye" czy "send" już nie pamiętam jak to tam było. Jak załączyłam te 2 optional documents od razu wyświetlił mi się ten przycisk. Mój chłopak z kolei wcale nie miał nic w tej tabelce w optional doc. i button pojawił mu się po uploadowaniu tych wymaganych dokumentów.

Pytanie mam do @MisiaBella, długo cekałaś na POE od rejestracji i wysłaniu aplikacji na CIC?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...