szaman Napisano 8 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2013 Witajcie Juz ren temat byl poruszany wczesniej ale w sumie nikt konretnie nie odpisal. A wiec prośba do tych ktory sa juzp o 2 stronie:) Po wylosowaniu dostajemy numer cn. Do wypelnienie 2 formularze. 1 wypelniam ja sam 2 wypelniam ja oraz kazdy egzemlarz kazdy z mojej rodziny ale kto podpisuje te egaemplarze ? np za moja zone ja pospiuje czy ona sama tak samo co z dzickiem bo wiem ze za nie tez trzeba wypelnic i ja pospisuje rowniez? Prosze o odpowiedzi osob ktore byly w takiej sutyacj Jeszcze Jedno pytanko Kiedys bylem na programie CampAmerica- przez 9 tygodni pracowalem na Campie czy dolozyc to do zatrudnienia? Oraz w zwiazku z tym mialem wtedy SSN aczkolwiek nie pamietam go wiec nie wiem co wpisac w rubryce z pytaniem o SSC Dzieki z gory !!!! za odpowiedzi
sly6 Napisano 12 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 jak miales numer to zaznacz ze go masz,nikt nie wyda Ci nowego numeru . Co do wpisania pracy tej z USA to ja wpisz,tak samo bedziesz musial wpisac kiedy byles w USA. co do dodpisu to zona podpisuje sie za siebie, ps czy Ty juz zostales wylosowany w dv 2014?
szaman Napisano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 jak miales numer to zaznacz ze go masz,nikt nie wyda Ci nowego numeru . Co do wpisania pracy tej z USA to ja wpisz,tak samo bedziesz musial wpisac kiedy byles w USA. co do dodpisu to zona podpisuje sie za siebie, ps czy Ty juz zostales wylosowany w dv 2014? Dzieki za odpowiedz. Nie bralem udzialu w DV 2014 tylko w DV 2015 JEdnak wole wczesniej wiedziec zebym potem...nie obudzil sie za pozno...a noz widelec jezeli by mnie wylosowali:) DZieki za odpowiedz Powiedz jeszcze - rozumiem ze za dziecko podpisuje sie ja lub zona-obojętne? A jak uzyskać z powrotem SSN ? bo chyba trzeba go tam tez wpisac o ile dobrze pamiętam ten formularz.
sly6 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 masz jedynie zaznaczyc czy masz czy tez nie masz SSN lepiej aby tym numerem nikt nie powolany sie nie poslugiwal . tutaj masz o numerze www.ssa.gov tak sie podpisujesz za dziecko.
szaman Napisano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 masz jedynie zaznaczyc czy masz czy tez nie masz SSN lepiej aby tym numerem nikt nie powolany sie nie poslugiwal . tutaj masz o numerze www.ssa.gov tak sie podpisujesz za dziecko. Dzieki
szaman Napisano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 w formularzu DS-230 jest [punkt 43a - czy mam SSN i jest prośba o wpisanie tego numeru.....wiec jednak trzeba podać. Własnie czytam ten formularz. wie ktos jak odnaleźć ten numer?
sly6 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 a na dole co jest napisane ?czytales moze jak widzisz mozesz nie wpisywac numeru chociaz go zaznaczysz. i Ci przysla ten Twoj numer
szaman Napisano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 czy ktos kto ,mial SSN zaznaczyl YES w p 43a i nie napisal SSN? moze ktos mial podobnie? sorry SLY nie [podziekowalem wogole:) a widze ze pomagasz i udzielasz sie tutaj: milo ze jest ktos taki wiec dziekuje:) A tak z ciekawosci zastanawiam sie jeszcze jakie occupancy wpsiac, iz nigdy nie pracowalem u nikogo od poczatku prowadze wlasna dzialalnosc gospodarxza
Joanna30 Napisano 14 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Szaman, mam tylko nadzieję, że nie zapomnisz tych odpowiedzi przez następne kilka miesięcy, kiedy już ewentualnie zostaniesz wylosowany i będziesz musiał wypełnić te druki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.