marcin1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 pisalem w temacie o wizach turystycznych ale jakos nikt mi nie odpisal , nie wiem czemu tak jest ale moze ktos mi teraz pomoze. krok 4 wizy mowi o jakims wypelnianiu i logowaniu sie na stronie.doszedlem do wpisywania numeru unikalnego po czym wyskoczyl mi komunikat do wydrukowania jakiegos forumularza tam jest moje imie nazwisko id i numer pszportu.Mam to wydrukowac i wziac do konsulatu ?? 2)w jaki posob mam sie umowic na spotkanie jezeli dzwoniac po numery podane na glownych stronach konsulatow wlacza sie automatyczna sekretarka i nie idzie sie z nmi doagadac z gory dzieki za odp
Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 To może najpierw zdecyduj się, czy chcesz się umówić na spotkanie w ambasadzie/konsulacie przez stronę internetową, czy dzwoniąc na +48 22 3071361. Swoją droga pod jaki numer dzwonisz, że odpowiada Ci automatyczna sekretarka? A krok 4 jest powiązany z krokiem 5, gdzie jest wyraźnie napisane, co należy ze sobą zabrać do ambasady/konsulatu. Należy zabrać ze sobą: Ambasady Stanów Zjednoczonych, wydruk potwierdzenia daty umówionej rozmowy, wydruk strony potwierdzającej złożenie formularza DS-160, zdjęcie wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, ważny paszport i poprzednie paszporty oraz, potwierdzenie dokonania opłaty wizowej, dodatkowe dokumenty zgodne z kategorią wizową
marcin1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 wlasnie wszystko jest tak pomotane ze nie wiadomo o co chodzi a dodzwonienie sie do nich nie jest mozliwe .Na stronie mam to wypelnione ( kiedys tego nie wiec jest to dla mnie troche dziwne ) dlatego sie zdziwilem,po wypelnieniu tego nawet nie wyskoczyl mi zaden termin spotkania etc. pod numer jaki dzwonilem XXXXX razy to :+48 22 307 1361 PS: Z tego co piszesz to nie musze tego wypelnmiac tylko moge umowic sie telefonicznie dzwoniac pod wskazany przez Ciebie numer ?
Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Tak. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/jak-ubiega-si-o-wiz.html Sposób ubiegania się o wizę został zmieniony w zeszłym roku. I tak samo nie dostarczają paszportów do domu, a trzeba po nie pojechać do wybranego przez siebie punktu odbioru TNT.
marcin1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 oki czyli wystarczy teraz zadzwonic tak ?? ( ds 160 wypelniony kwit z banku jest wazny paspzort itp ) tylko gdy sie zalogowalem tam i wypelnilem wszystko to na koncu byl taki druk z moim id imieniem i nazwiskiem i jakims kodem pocztowym -do czego to sluzy ?? ( chodzi mi o to logowanie na ustraveldocs i to wyskakuje na samym koncu gdy juz sie wszystko wypelni )
marcin1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 moze mi ktos powiedziec jaki jest numer abym mogl porozmawaic z ,, czlowiekiem'' a nie automatem. Jakim cudem moge sie zapisac na to spotkanie jezeli ambasada jest ,,niedostepna'' dla mnie ,przeciez automat mnie nie zapisze na rozmowe :/ .....
marcin1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 UP : Jakimś cudem dodzwoniłem się do Ambasady i powiedziano mi że umawianie na rozmowe jest tylko ONLINE! powiedziala ze tam mam pokazany termin spotkania , oczywiscie ja go nie widze wiec chyba 528 PLN poszlo sie pasc na lake
avenly Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Po zarejestrowaniu się na tej stronie https://cgifederal.secure.force.com/?language=Polish&country=Poland i zalogowaniu się w ramce po lewo masz na samej górze wyznacz spotkanie. Tam możesz wyznaczyć spotkanie, wpisuje się dane, typ wizy, numer potwierdzenia złożenia ds-160 i numer wpłaty. To wszystko
marcin1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 ciekawe bo nigdzie nie widze aby pokazywalo mi termin mojej wizyty w ambasadzie,w ostatnim polu gdzie wpisuje sie numer potwierdzenia z banku to gdy go wpiszesz dajesz next wyskakuje jakis kod kreskowy z moim imieniem id itp i to wszystko Teraz gdy sie zalogowalem mialem przestawione wszystko zamiast wizy nie imigracyjnej to mialem imigracyjna zamiast konsualtu w krakowie mialem w warszawie i nie moge zaznaczyc teraz wizy B2 bo po prostu takiej tam nie ma w polu juz 1 slowem nie mam zamiaru sie denerwowac szukac latac zalatwiac i robic jakies uklony przed USA.2lata temu jak wyplenialem to ds 160 poszedlem na poczte dzwonilem i bylo OK a teraz wymyslaja a jak cos pytasz na infolinii to ci po chamsku odpowie ze ona nie jest poinformowana i dziekuje wiec ja sie pytam kto to ma do cholery wiedziec jak nie oni,chyba za cos place .Nie to nie laski mi nie robia a te 528 PLN ktore wlozylem moga sb wsadzic dziekuje
Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Myślę, że niepotrzebnie strzelasz focha. Od czasu, kiedy wprowadzono te zmiany minęło już ładnych kilka miesięcy i ludzie jakoś nie maja problemów, żeby umówić się na rozmowę w konsulacie. Może po prostu coś źle robisz? Niestety ja nie umiem Ci pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.