marcin1 Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 będą działały bo grałem w gry kupione w polsce na ps3 z usa.Tak jak wspominałem konsola co do gier jest ustawiona na region free względem europejskich gier ( pal ) a amerykańskich wersji ( ntsc ).jedyna blokadą jest na filmy "blu ray",sa po prostu kodowane. jedynie nie wiem jak jest z japońskimi wersjami konsol , ale co do europy i ameryki to masz opisane w zdaniu powyzej
Adii Napisano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 Sorry za odkopanie tematu, ale wole odkopac niz zalozyc nowy. Mam ten sam problem. Chce przewiezc konsole xbox one Jest to straszny kloc i nie wiem do ktorego bagazu go wrzucic. Czy do podrecznego (bo w podrecznym nic prawie nie bedzie) Czy do glownego? W glownym pozostaje ryzyko ze beda nim rzucac i sie zniszczy. Rozumiem ze pudelka nie brac ?
kzielu Napisano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 Sorry za odkopanie tematu, ale wole odkopac niz zalozyc nowy. Mam ten sam problem. Chce przewiezc konsole xbox one Jest to straszny kloc i nie wiem do ktorego bagazu go wrzucic. Czy do podrecznego (bo w podrecznym nic prawie nie bedzie) Czy do glownego? W glownym pozostaje ryzyko ze beda nim rzucac i sie zniszczy. Rozumiem ze pudelka nie brac ? Obojetne generalnie - za i przeciw znasz bo wyliczyles je w swoim poscie, wiec albo bedziesz targal w podrecznym albo nie i ryzykujesz ze ktos Ci ukradnie... Bagazami rzucaja praktycznie zawsze wiec trzeba cokolwiek bardziej delikatnego opakowac troche lepiej - zawinac w ciuchy albo folie babelkowa.
Gość Napisano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 Upewni sie tez, czy bedziesz w ogole w stanie uruchomic gry kupione w Stanach (jesli planujesz) na swojej konsoli. Wiekszosc gier ma ograniczenia regionalne.
glimi Napisano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 Ja bym wolal tagrac konsole w podrecznym niz ryzykowac ze ktos ukradnie albo poleci do innego kraju. Co do gier to one nie maja blokady regionalnej, jedynie co moze w takiej grze nie dzialac to kod na zawartosc bonusowa, oraz moga nie dzialac niektore filmy na BR i kazdy film na DVD(blokada regionalna)
Adii Napisano 14 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2016 A jak w przypadku innych rzeczy ? Mam juz spakowane troche perfum, pendrive, dysk przenosny, kawa, ciastka oreo, syrop. Czy mozna bez problemu te rzeczy wywiesc z Usa w bagazu glownym?
Tomasz Jamka Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 Co do innych przedmiotów to też trzeba pamiętać że są produkty: nabiał i mięso nie może być wwożone do UE. Jak tak ostatnio zostawiłem suszoną wołowinę na lotnisku w Krakowie. Niby nic ale musiałem czekać na protokół konfiskacji a do kontroli zostałem wybrany bo cytuję panią celnik: "był pan tak zmęczony że odrazu zobaczyłam że leci pan z daleka". heh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.