Festen Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 Witam serdecznie, Mam zamiar na początku grudnia przyleciec do Chicago odwiedzic znajomych i wspolnie przejechac autem do Miami na kilka dni. Sprawa skomplikowana jest o tyle, ze jeden z podroznikow niestety przebywa w US nielegalnie (przesiedzona wiza). Pytanie moje dotyczy "bezpieczenstwa" takiej podrozy, ktory z Stanow znajdujacych sie po drodze jest w tym przypadku "niezalecany"? Jak obrac trase? Z tego co wstepnie wyszukalem, problematyczna jest tylko Georgia. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Z pozdrowieniami Festen
MiL999 Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 Ja kiedyś jechałem z Arizony do Kalifornii i na granicy stanów była kontrola jak na przejściu granicznym. Sprawdzili paszporty, wypytali gdzie i po co jedziemy itp.
mpbc Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 Mnie też kiedyś sprawdzali ale to było w Kaliforii
matylda48 Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 A ja zjezdzilam całe stany z pn na pd i z zach na wsch i nikt nigdy mnie nie kontrolowal pierwsze slysze o takich kontrolach ...
KaeR Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 Może w CA to: http://www.cdfa.ca.gov/plant/PE/ExteriorExclusion/borders.html
Justi_87 Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 My mielismy cos w rodzaju takiej kontroli jadac z Phoenix do Las Vegas 3 lata temu. Zatrzymywali tylko wybrane auta, sprawdzali dokumenty itp. Jadac z Chicago do Nowego Yorku nie bylo zadnej kontrolii. Podobnie z Chicago do Nashville - nic. Chicago - Floryde (co prawda nie Miami a Captiva - poludniowo zachodnia czesc) - nic nie bylo.
andyopole Posted November 20, 2013 Report Posted November 20, 2013 Wjezdzalem kiedys z Oregonu do Californi droga 101 I na granicy mnie zatrzymali, nie chcieli zadnych dokumetow, pytali tylko czy przywoze do Californi jakies wieksze ilosci owocow, jechalem vanem.
jacekrsx Posted November 20, 2013 Report Posted November 20, 2013 Cześć, Jechałem dokładnie tą samą trasą we wrześniu 2013, Chicago- Miami i nie było żadnych kontroli. Jedyna kontrola która mnie spotkała to była 4 lata temu ale to po zachodniej stronie. W Georgia jedyne co to zwolnijcie, policja łapie już za przekroczenie 5mph i jest jej dość sporo I-75 życzę udanej wycieczki.
polska201 Posted November 20, 2013 Report Posted November 20, 2013 heja, mysmy jechali z chicago do south dakota, montana i wyoming i nie bylo zadnej kontroli. Jedynie co jechalismy kawalek przez wisconsin to trzymalismy sie speedu bo policja tamtejsza nie lubi przejezdnych z ilinois i zatrzymuja nawet jesli przekroczysz pare mil
mpbc Posted November 20, 2013 Report Posted November 20, 2013 Mnie kontrolował US Border Patrol, widziałem ich tez w Nowym Jorku, widziałem też ICE w akcji.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.