Jump to content

Podroz Autem Z Chicago Do Miami

Festen

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

Mam zamiar na początku grudnia przyleciec do Chicago odwiedzic znajomych i wspolnie przejechac autem do Miami na kilka dni. Sprawa skomplikowana jest o tyle, ze jeden z podroznikow niestety przebywa w US nielegalnie (przesiedzona wiza).

Pytanie moje dotyczy "bezpieczenstwa" takiej podrozy, ktory z Stanow znajdujacych sie po drodze jest w tym przypadku "niezalecany"? Jak obrac trase? Z tego co wstepnie wyszukalem, problematyczna jest tylko Georgia.

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.

Z pozdrowieniami

Festen

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply
Posted

Ja kiedyś jechałem z Arizony do Kalifornii i na granicy stanów była kontrola jak na przejściu granicznym. Sprawdzili paszporty, wypytali gdzie i po co jedziemy itp.

Posted

My mielismy cos w rodzaju takiej kontroli jadac z Phoenix do Las Vegas 3 lata temu. Zatrzymywali tylko wybrane auta, sprawdzali dokumenty itp.

Jadac z Chicago do Nowego Yorku nie bylo zadnej kontrolii. Podobnie z Chicago do Nashville - nic. Chicago - Floryde (co prawda nie Miami a Captiva - poludniowo zachodnia czesc) - nic nie bylo.

Posted

Wjezdzalem kiedys z Oregonu do Californi droga 101 I na granicy mnie zatrzymali, nie chcieli zadnych dokumetow, pytali tylko czy przywoze do Californi jakies wieksze ilosci owocow, jechalem vanem.

Posted

Cześć,

Jechałem dokładnie tą samą trasą we wrześniu 2013, Chicago- Miami i nie było żadnych kontroli.

Jedyna kontrola która mnie spotkała to była 4 lata temu ale to po zachodniej stronie.

W Georgia jedyne co to zwolnijcie, policja łapie już za przekroczenie 5mph i jest jej dość sporo I-75

życzę udanej wycieczki.

Posted

heja,

mysmy jechali z chicago do south dakota, montana i wyoming i nie bylo zadnej kontroli. Jedynie co jechalismy kawalek przez wisconsin to trzymalismy sie speedu bo policja tamtejsza nie lubi przejezdnych z ilinois i zatrzymuja nawet jesli przekroczysz pare mil

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...