anulka8922 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Mozna sprobowac zaangazowac senatorow/kongresmenow ale... to raczej nic nie da, Ambasada jedynie go poinformuje ze macie prawo do waivera. Tak samo przy AP- kongresmen tez nic nie pomoze.. Do autorki- ... co mialas wbite w I-94? w tym bialym swistku w paszporcie? Nie wiem czy to o to chodzi, ale na tej białej karteczce mam pieczątkę na której jest wpisane: class J1 i until D/S, natomiast jak wyjezdzałam musiałam wyrobic paszport tymaczasowy, bo ten stracił waznosć, wiec tego nie pokazywałam. Ok. Nie wiemy co bylo wpisane w I-94. Dziewczyna dostala denial. Jesli bylo wpisane "D/S"- denial byl bezpodstawny. Co wtedy- odwolanie? Jesli byla wpisana data- no to klops- jedynie waiver. na bialej karteczce mam D/S co to znaczy?
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 A oddalas ten formularz przy wyjezdzie z USA? Jesli mialas D/S to nie powinnas miec ani bana ani waivera. Zobacz ten temat co Sly wyzej wkleil. Chociaz moze tu zawazyl fakt ze porzucilas program?! Sly?
anulka8922 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 nie skontaktowałam się z agencją i przyznałam sie do tego w ambasadzie. Przy wyjeżdzie pokazałam im tylko paszport tymczasowy nawet nie przyszło mi do głowy, że mam im cos jeszcze odddawać.
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Nie wiem, nie jestem pewna i nie chce Ci mieszac. Ale wydaje mi sie ze albo dostalas denial bo nie oddalas I-94 (ten D/S ci ratowal tylek. Jak jzu pisalam- zobacz temat wklejony przez Sly). Albo dlatego ze opuscilas program. A w ogole na jakiej podstawie dostalas denial? dostalas swistek pewnie, na jakiej podstawie jestes inadmissible?
anulka8922 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Nie wiem, nie jestem pewna i nie chce Ci mieszac. Ale wydaje mi sie ze albo dostalas denial bo nie oddalas I-94 (ten D/S ci ratowal tylek. Jak jzu pisalam- zobacz temat wklejony przez Sly). Albo dlatego ze opuscilas program. A w ogole na jakiej podstawie dostalas denial? dostalas swistek pewnie, na jakiej podstawie jestes inadmissible? konsul powiedziała tylko tyle, ż nie może mi dac wizy, poniewaz w stanach byłam nielegalnie, ale jako ze jestem żona obywatela mam prawo do waiver. konsul powiedziała tylko tyle, ż nie może mi dac wizy, poniewaz w stanach byłam nielegalnie, ale jako ze jestem żona obywatela mam prawo do waiver. czytałam tez temat o którym piszesz, ale wynikałoby z postów Kariny, że nie powinnam dostac waiver, a dostałam i teraz pytanie dlaczego? Pewnie, jak wspomniałaś, bo opusciłam program i niepoinformowałam agencji, albo po prostu Pani konsul nie zna takiego prawa, że jak wjezdzam na J-1 i mam wbite D/S to nie obowiązuje mnie ban.
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 O odmowie wizy zadecydowali juz zanim w ogole sie pojawilas w ambsasadzie, tak btw. Eh no nic. Mam nadzieje ze ktos kto sie zna na kruczkach sie wypowie. Moze Pani Karina wpadnie Ja konsultowalam z kilkoma prawnikami, w tym rowniez specjalizujacym sie waiverami, i zostalo mi powiedziane, co zreszta sama juz wygrzebalam w necie, ze posiadajac wbite D/S w I-94 nie zapalam ani jednego dnia tzw unlawful presence, czyli nie klikl mi ban przy wyjezdzie ze Stanow. To tak w wielkim skrocie. Jestem bardzo ciekawa co na to experci tutaj powiedza... z jakiegos powodu załapałas bana przy wyjezdzie. (moze ICE cie juz mialo na celowniku, tzw "finding of status violatioin" załaczaja/trigerują bana ) Troche teraz peniam. Pani Kariiiiiiiiinkoooooo!! Hilfe!
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 konsul powiedziała tylko tyle, ż nie może mi dac wizy, poniewaz w stanach byłam nielegalnie, ale jako ze jestem żona obywatela mam prawo do waiver. czytałam tez temat o którym piszesz, ale wynikałoby z postów Kariny, że nie powinnam dostac waiver, a dostałam i teraz pytanie dlaczego? Pewnie, jak wspomniałaś, bo opusciłam program i niepoinformowałam agencji, albo po prostu Pani konsul nie zna takiego prawa, że jak wjezdzam na J-1 i mam wbite D/S to nie obowiązuje mnie ban. Nie wiem, ja jedynie moge zgadywac tutaj, az na tyle sie nie znam i nie chce Ci mieszac. Tak czy siak skontaktowac sie musicie z JAG. Z calego serca zycze powodzenia i informuj nas co i jak, ok?
sly6 Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 jak Karina znajdzie czas to moze cos napisze w tej sprawie jest okres przedswiateczny
miss.home Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 jak Karina znajdzie czas to moze cos napisze w tej sprawie jest okres przedswiateczny Ano jest Jingle bells, jingle bells...
barbek82 Napisano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 na pewno Ci sie uda wyjechac tylko pewnie sie nalatasz i nadenerwujesz zeby to pozalatwiac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.