berry Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Czyli oni będą w F2A kategori? Czyli pare miesięcy czekania
Karolcia2 Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Czy parę miesięcy nie zamieni się w rok lub dłużej to się okaże, bo data ta nie zmienia się już praktycznie pół roku.
berry Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Dlatego właśnie pytałem forumowiczów jak to jest faktycznie z oczekiwaniem , ale wszyscy wciskają mi oglądanie biuletynu, znam go na pamięć Ale jak mam na lipiec, to może zaproszenie pszyjść wcześniej o któryś miesiąć, może być też sytuacja ża dopiero zaczynają rozpatrywać w lipcu i wezmą mnie 2015...bo to tylko data ale nie wiemy(ja nie wiem) do czego się to faktycznie odnosi.
Joanna30 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Dlatego właśnie pytałem forumowiczów jak to jest faktycznie z oczekiwaniem , ale wszyscy wciskają mi oglądanie biuletynu, znam go na pamięć Ale jak mam na lipiec, to może zaproszenie pszyjść wcześniej o któryś miesiąć, może być też sytuacja ża dopiero zaczynają rozpatrywać w lipcu i wezmą mnie 2015...bo to tylko data ale nie wiemy(ja nie wiem) do czego się to faktycznie odnosi. No jeśli znasz biuletyn na pamięć, to powinieneś wiedzieć, jak wyglądają czasy oczekiwania Co masz na lipiec? Twoja PD jest z lipca 2007, ale to nie znaczy, że w lipcu tego będzie procedowany lipiec 2007. Śledź biuletyn, to będziesz widział, jak to idzie. Inaczej się nie da
shmehr Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Dlatego właśnie pytałem forumowiczów jak to jest faktycznie z oczekiwaniem , ale wszyscy wciskają mi oglądanie biuletynu, znam go na pamięć Ale jak mam na lipiec, to może zaproszenie pszyjść wcześniej o któryś miesiąć, może być też sytuacja ża dopiero zaczynają rozpatrywać w lipcu i wezmą mnie 2015...bo to tylko data ale nie wiemy(ja nie wiem) do czego się to faktycznie odnosi. Patrząc na średnią za ostatnie lata w kategorii F1 to 1 miesiąc kalendarzowy = ŚREDNIO niecałe 3 tyg postępu w biuletynie. Innymi słowy - stawiałbym, że rozmowę będziesz miał koło września-października. Ciao. EDIT: Ino pamiętaj, że ze średnią to jest tak, że można się utopić w rzece która ma średnio 1cm głębokości
berry Napisano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Kurna zaczynam się denerwować, w jaki sposób dostanę powiadomienie że mam zgłościć się w abmasadzie? - bo to chyba do ambasady mam jechać Kraków lub Warszawa? Mam coś zabrać oprócz dowodu i paszportów?
sly6 Napisano 7 Maja 2014 Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Mozesz byc powiadomiony przez poczte elektroniczna lub tez zadzwon do dzialu wizowego. bedziesz miec rozmowe w Warszawie a do tego co bedziesz musial wziasc to jest lista dokumentow ,na stronie Ambasady masz wykaz
berry Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam No więc Green Card przyznany. Lecę do USA 2 pytania: 1) Moja dziewczyna, jeśli wrócę do Polski stanie się moją żona. I złoże na nią papiery dostaje idzie do kategorii "F2A" i czeka w przybliżeniu 1-2 lata. Znalazłem jednak taką stronkę , gdzie piszą że czeka się 5 lat,a co chodzi? http://www.prawoimigracyjneusa.com/pytaniadonas.htm 2) Mam dziecko, ale nie z kobieta z którą jestem. Z poprzednią nie miałem ślubu,a dziecko nazwisko ma po niej. Bo tak chciała. Czy to że nie ma mojego nazwiska lub też nie mieliśmy ślubu jest problemem aby zrobić dla niego green card?
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 brawo z dostania wizy na pobyt staly,GC to dostaniesz jak wlecisz na teren USA i tyle brawa bo reszta to zalezy jak czytasz dane strony,biuletyny Pamietaj ze na wielu stronach,forach sa dane z lat ubieglych i teraz jak jestes dobry to zobaczysz roznice a jak nie to zaczniesz sie pytac dlaczego,po co i tutaj mozesz zrobic sobie,jak innym krzywde te strony nadal sa i beda ktore sa nieaktualne ,np czas podawany A teraz tak ,obchodzi Ciebie biuletyn i wiadomosci z roku 2015 a nie np 2000-2004 bo wtedy tyle sie czekalo,pozniej sie czekalo nawet i pare miesiecy a dzis,teraz to bedzie 1-2 lata a co bedzie za pare miesiecy to zycie pokaze
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 a co do dziecka to ktos cos Ci mowil co masz robic,czy tez sam pomyslales ze jak bedziesz miec GC to sciagniesz dziecko teraz pytanie czy teraz cos da sie z tym zrobic czy tez skladac nalezy od nowa petycje http://www.foreignborn.com/visas_imm/immigrant_visas/bring_other_family/5application_children.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.