Robsen Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Witam I od razu przepraszam jeżeli posta pisze w złym dziale ale nie znalazłem odpowiedniego. Pod koniec marca chciałbym zrobić zonie perezent urodzinowy I zabrać ją na wczasy do Meksyku. Przeglądałem mnóstwo portali wycieczkowych ale masa ofert tam znajdujących się zrobiła mi sieczkę z mózgu. Myślę że opinia kogoś z uzytkowników forum kto był tam będzie dla mnie decydująca. Ja prawdę mówiąc nawet nie wiem jakie miasto wybrać a co dopiero kurort. Zaplanowałem 7-dniowy pobyt za około 3000$ na dwie osoby. Nie planuję zadużo zwiedzać I jeździć po okolicy, chodzi poprostu o tygodniowe leniuchowanie na plaży. Czy możecie polecić jakieś miejsce gdzie byliście I chętnie byście tam wrócili. Z gory dziękuję I pozdrawiam.
katlia Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Rivera Maya - w stanie Yucatan. Wspaniale plaze, cenotes, pyramidy Maya, przyjemne miasto Merida. Bylam tam 4-5 razy i zawsze chetnie wracam; radze pominac miasto Cancun bo to zupelnie turystyczne miejsce bez charakteru i 100% nastawione na turystow z USA. Dalej na poludnie jest przyjemniej, taniej, wiecej europejczykow.
barbek82 Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Ja mysle o Puerto Vallarta. Byl ktos?
katlia Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Bylam. Bardzo przyjemne miejsce, tylko plaze nie sa takie ladne (i ocean chlodniejszy/wieksze fale) niz na Yucatanie. Ale miasteczko fajne, i malowniczy teren.
Gość Violonczela Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Rivera Maya - w stanie Yucatan. Wspaniale plaze, cenotes, pyramidy Maya, przyjemne miasto Merida. Bylam tam 4-5 razy i zawsze chetnie wracam; radze pominac miasto Cancun bo to zupelnie turystyczne miejsce bez charakteru i 100% nastawione na turystow z USA. Dalej na poludnie jest przyjemniej, taniej, wiecej europejczykow. Bylam w Cancun..jak dla mnie, jesli ktos chce sie poleniuchowac, super miejsce
katlia Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Tak -- ale tylko 30 min. na poludnie od Cancun jest bardziej autentycznie, mniej ludzi na plazy, nizsze ceny i bardziej destepni mieszkancy. Ale wiesz jak to jest - a chacun son gout
Robsen Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Dzięki za Wasze opinie I przyznam że jednak ciepła woda w zatoce to solidny argument. Słyszałem że kąpiel w Pacyfiku to średnia przyjemność. A może ktoś z Was zna spokojny I bezpieczny (bo słyszałem że to ważne) resort w Cancun lub okolicach.
dareknow0 Napisano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Zdecydowanie Acapulco http://www.applevacations.com/ wybierz dobry hotel,minimum **** i koniecznie opcję all inclusive. Miasto bardzo ciekawe .W hotelu można wykupić niedrogo wycieczkę z przewodnikiem który obwiezie po najważniejszych miejscach . Można też wynająć taksówkę np.ponad 20 letniego VW garbusa i za $20 przez 2 godziny jeździć po mieście . Tylko trzeba się targować bo na początku zawoła $50 Przedstawiciel tego biura będzie czekał na lotnisku i zorganizują transfer do hotelu .Zabierz dużo banknotów 1 dolarowych na napiwki.Dla sprzątaczki w hotelu i kelnerów .Będą koło Was skakać i dogadzać jak tylko potrafią . Faktycznie kąpiel w Pacyfiku nie dla każdego ale hotele mają wspaniałe baseny,jacuzzi itp. http://www.youtube.com/watch?v=JefTz9kXkx0
katlia Napisano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Acapulco stalo sie dosyc niebezpiecznym miastem. Morderstwa, gwalt, rabunki. Ja osobiscie bym wybrala inne miejsce. Moze Violonczela moze polecic cos w Cancun; poniewaz ja nie lubie, to sugeruje Paya del Carmen; Akumal lub Tulum. Kiedys zatrzymalismy sie na kilka dni w Grand Bahia Principe Akumal, i bylo swietnie, aczkolwiek osobiscie nie przepadamy za all-inclusive (ale wiem,wygoda, itp.) Sa tez dwie urocze wyspy ktore warto brac pod uwage - Isla Mujeres i Cozumel.
Gość Violonczela Napisano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Dzięki za Wasze opinie I przyznam że jednak ciepła woda w zatoce to solidny argument. Słyszałem że kąpiel w Pacyfiku to średnia przyjemność. A może ktoś z Was zna spokojny I bezpieczny (bo słyszałem że to ważne) resort w Cancun lub okolicach. Bylam w hotelu Gran Caraibe. Nie wiem czego szukasz, ale jesli chodzi o moje potrzeby, to niczego mi tam nie brakowalo, choc gustuje w skromniejszych. Czysto, dobre jedzenie, koktaile..,pina colada , mily personel, czysta plaza.., lazur morza..i spokoj...,cisza.. . Jesli szukasz nocnych zabaw, do wyboru, bezpiecznie mozna lazikowac w miare wszedzie, bez obaw. Polecam najlepszy klub nocny Coco Bongo, kazde show, to niesamowite przezycie. Widzialam takie show pierwszy raz w zyciu, bylam pod wrazeniem, polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.