Insomnia91 Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 witam wszystkich, czytałam co nieco na temat wiz imigracyjnych i stwierdziłam, że Amerykanie nie uwzględnili pewnej sytuacji. Jak wiadomo, starać się o taką wizę można albo mając rodzinę w USA albo chcąc tam pracować (ewentualnie inwestować). A co z osobami, które mają własne firmy poza granicami Stanów i się z nich utrzymują? Dlaczego oni nie mogą mieszkać na stałe w USA? Nie rozumiem tego, przecież Stany nie straciłyby nic na takiej osobie, wręcz przeciwnie. Przecież zarobione przez firmę za granicą pieniądze osoba taka wydawałaby na swoje utrzymanie właśnie w USA. Interesuje mnie ten temat ponieważ sama chciałam w ten sposób żyć ale zdaje się, że legalnie nie da rady :/ No chyba, że jestem ślepa i coś przegapiłam
kzielu Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Alez to proste - nic z takiej osoby by nie miały. Są kategorie dla osób które zainwestuja i stworzą miejsca pracy. Dla tych którzy by chcieli pasożytniczo mieszkać nie ma i raczej nie będzie.
Insomnia91 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 a to w Ameryce nie ma obywateli, którzy mają firmy w republikach bananowych i nie płacą w Stanach podatku? Zdaje się, że są, jak wszędzie chyba lepsze to niż poszerzanie szarej strefy
kzielu Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Pomysł jest wogole idiotyczny. Jak zagwarantujesz ze ten ktoś będzie dalej miał te źródło utrzymania ? Jak ustalisz limit ?
Insomnia91 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 limit czego? Dalsze źródło utrzymania? No z tej firmy cały czas... wiesz ilu ludzi jest na świecie, na których zarabiają ich firmy? Wystarczyłoby przedstawić w ambasadzie dochody firmy z ostatnich paru lat aby udowodnić, że można się z niej utrzymać.
andyopole Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Sprobuj w Rosji. To piekny kraj, chetnie przyjmujacy bogatych ludzi . Np. aktorow.
Insomnia91 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 spoko. Wielka szkoda, że interesują mnie tylko Stany i nie chodzi tu o kwestie finansowe, bo poradzić sobie mogę i w Polsce.
andyopole Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 No to zycze Szczesliwego Nowego Roku. Z takim nickiem nic innego nie pozostaje...
Insomnia91 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 co masz do mojego nicku? Jak tylko chciałam zapytać.
andyopole Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Nic nie mam. Po prostu wiem co oznacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.