ambercrombie123 Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Jestem przed pierwszą wizytą w ambasadzie. Jest mnóstwo porad na ten temat , ale często jeden wykluczają drugie. Jakie dokumenty warto zabrać ze sobą? Czy warto w ogóle zabierać ich duzą ilość? Chcę odwiedzić siostre. Mieszka ona z mężem mają zieloną kartę na 10 lat. Czy według konsulów taki cel wizyty oprócz zwiedzania jest ok? Proszę o wasze porady na czasie.
kig Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Pomysl logicznie.... Wiekszosc osob jedzie kogos odwiedzic, dlaczego mialoby to byc niewystarczajacym powodem? Jak nie chcesz to zwiedzac nie musisz wcale, jedziesz odwiedzic rodzine. Powodzenia
ambercrombie123 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Może wydało sie to mało logiczne pytanie jednak kto pyta ten nie błądzi. Zawsze to może być też oparciem do miejsca pozostania na dłużej po minięciu ważności wizy. Jednak nie dziękuje , żeby nie zapeszyć.
monroe Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Nic nie bierz oprócz wymaganych dokumentów i zdjęcia. Przygotuj się tylko na szczegółowe pytania dotyczące Twojej siostry (gdzie mieszka? gdzie pracuje? czym zajmuje się jej mąż?), Twoich rodziców (czy mają pracę? jesli tak to gdzie pracują?) i Ciebie (co robisz? pracujesz czy studiujesz? jesli studiujesz to na jakim kierunku? czy utrzymują Cię rodzice? jeśli pracujesz to gdzie i ile zarabiasz? jak dużo czasu chcesz spędzic w USA) etc. Generalnie mogą też powtarzać pytania z wniosku wizowego, odpowiadaj zgodnie z tym co uzupełniłaś/eś na stronie. Krótko, zwięźle i na temat, bez kombinowania i zastanawiania się. Każdej odpowiedzi masz być w 100% pewna/y. Powód odwiedzin siostry w USA jest jak najbardziej wystarczający i o żadne dokumenty dodatkowe Cię nie poproszą (wyciągi z kont bankowych, akty własności, umowy o pracę etc.). O ile nie masz nikogo z rodziny w USA kto jest/był tam nielegalnie i o ile sam/a coś nie przeskrobałaś/eś to będzie dobrze. Powodzenia!
ambercrombie123 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Dzięki twoje podpowiedzi podniosły mnie na duchu. Nic nie mam na sumieniu. Mam jeszcze dalszą rodzinę w Stanach Zjednoczonych jedni też mają zieloną karte , a kuzynka posiada stałe obywatelstw. Podawanie ich adresów też może mieć wpływ na decyzję konsula?
sly6 Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Moze miec wplyw taki jak Twoja siostra dostala sie do USA i jak legalizowala pobyt.
ambercrombie123 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Otrzymała wizę podczas drugiej wizyty w ambasadzie. Nie pamiętam już na jaki okres , bo dość dawno temu to było. Pózniej po minieciu jej ważności przeszedła z meżem cały ten proces legalizacji stosunkowo szybko. Z tego co mi wiadomo w tym roku będzie przechodziła próbę otrzymania obywatelstw.
tapeta999 Napisano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 No to powinieneś sie zacząć martwić.
ambercrombie123 Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 Niby dlaczego powinienem zacząć się martwić?
pelasia Napisano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 Z tego co piszesz, siostra wyjechala na turystycznej i zamiast zwiedzac, znalazla meza i zamieszkala w USA. W oczach konsulatu, ty rownież im taki numer mozesz wykręcić, wiec mogą z tej zasady ci wizy odmówić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.