Skocz do zawartości

Prawo Jazdy Wiza F-1, 17 Lat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Ponoć prawo jazdy w USA można zrobić od 16 roku życia, no to mam pytanie, czy jeśli je otrzymam, zrobię do tego Prawko międzynarodowe, to mogę w wieku 17 lat jeździć po Polsce?

Napisano

Ale przecież mieszkając w United States można jeździć w PL na Amerykańskim prawie jazdy posiadając do tego międzynarodowe, mi tylko chodzi o to, czy jeśli w PL można jeździć od 18 lat, czy mając 17 lat, te papiery, czyli prawko + prawko międzynarodowe, będzie honorowane przez Polską Drogówkę ;>

Napisano

Ale czy Ty jesteś Amerykaninem? Jeśli będziesz w USA na F-1 to ostatnia rzecz jaką możesz oficjalnie powiedzieć to to, że mieszkasz w USA. Przebywasz czasowo. CBP jest czułe na takich co "mieszkają" w USA na wizach czasowych. W życiu nie przyszłoby mi do głowy machać amerykańskim prawkiem w Polsce, będąc obywatelem polskim.

Napisano

To kicha w sumie, ogólnie zamierzam się po ukończeniu High School ubiegać o wizę EB-5 na 2 lata a potem na Green Card, ale szkoda, że tak nie można =/ No cóż trudno =)

Napisano

Ale przecież mieszkając w United States można jeździć w PL na Amerykańskim prawie jazdy posiadając do tego międzynarodowe, mi tylko chodzi o to, czy jeśli w PL można jeździć od 18 lat, czy mając 17 lat, te papiery, czyli prawko + prawko międzynarodowe, będzie honorowane przez Polską Drogówkę ;>

Ale zdajesz sobie sprawe ze prawa jazdy w US maja termin waznosci ? Czesto krotki i scisle zwiazany z waznoscia wizy / powiazanych z nia dokumentow ?

To kicha w sumie, ogólnie zamierzam się po ukończeniu High School ubiegać o wizę EB-5 na 2 lata a potem na Green Card, ale szkoda, że tak nie można =/ No cóż trudno =)

A ja zamierzam wygrac billion $ od Warrena majac majac perfect March Madness bracket...

Napisano

heh, Nie żartuję =) Ukończę prywatne High School, i ubiegam się o wizę EB-5, dla mnie najprostszy sposób, żeby dostać GC, =)

Bajki to sie na forum obok opowiada. Pierdoly zachowaj dla nastoletnich kolegow, w topicu obok szukasz taniego liceum....

Napisano

hahaha, No tak, ja nie zamierzam nikomu nic udowadniać, aktualnie mam biznes który coraz lepiej się powodzi, nie wciskam żadnych kitów, a szkoły szukam taniej, bo uważam, że 100 tyś zł na ROK nauki to dużo, i jest to kasa wyrzucona w błoto, bo w PL uczę się za darmo, ale no chcę mimo wszystko do USA, a potrzebuję minimm 1,6 mln zł, żeby dostać tą EB-5 .. Także opanuj emocje, nie mam powodu tu kłamać, a na USA mi zależy na tyle, że zainwestuję wszystkie pieniądze, bo przeniosę mój biznes do USA i zatrudnię Amerykanów...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...