lukasz1992 Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie starania się o wizę turystyczną. Będę starał się o wizę z moją dziewczyną. Chcemy polecieć do mojego wujka na wakacje na okres ok 1 miesiąca. Ja pracuje, moja dziewczyna uczęszcza do szkoły. Jakie mamy szanse na dostanie wizy? Mam też parę pytań odnośnie rozmowy w ambasadzie, -umawiać się z moją dziewczyną na ten sam dzień i tą samą godzinę na rozmowę z konsule? -podejść do okienka z moją dziewczyną czy osobno?
dareknow0 Napisano 25 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2014 Jeżeli nie masz nikogo z najbliższej rodziny w USA nielegalnie to Twoje szanse wynoszą ok.89 % . http://www.dziennik.com/publicystyka/artykul/skad-te-odmowy-wiz
andyopole Napisano 25 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2014 Jesli jedziecie razem to wszedzie, w konsulacie, do samolotu, w USA gdzie macie odprawe mozecie podchodzic razem.
lukasz1992 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Jak podejdziemy we dwoje nie będzie miało to jakiegoś wpływu na konsula? Mianowicie że chcemy tam zostać czy coś takiego..
sly6 Napisano 27 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 a jak podejdziesz oddzielnie to wiza bedzie w kieszni/>? sa tacy ze ida razem i maja wizy
lukasz1992 Napisano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Wypełniliśmy wnioski we wniosku zaznaczyliśmy że wybieramy się z przyjacielem czyli ja z dziwczyną a moja dziewczyna zaznaczyła że ze mną. Na spotkanie umówiliśmy się na tą samą godzinę w tym tygodniu;) Chcemy podejść do okienka razem. Jakieś rady jak się zachować przy okienku i wogóle?? Wypełniliśmy wnioski we wniosku zaznaczyliśmy że wybieramy się z przyjacielem czyli ja z dziwczyną a moja dziewczyna zaznaczyła że ze mną. Na spotkanie umówiliśmy się na tą samą godzinę w tym tygodniu;) Chcemy podejść do okienka razem. Jakieś rady jak się zachować przy okienku i wogóle??
HRABIA-W Napisano 4 Marca 2014 Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Na pewno nie kłamać zachowywać się pewnie na luzie z uśmiechem .Odpowiadać tylko na zadawane pytanie typu..do kogo jedziecie ,cel podróży ,na ile czasu,co robicie,czym zajmujecie się w Polsce itd.krótko i precyzyjnie i na pewno nie wciskać dodatkowych dokumentów na dzień dobry .Jeśli posiadacie takie to poczekajcie aż zapyta o nie .Luz i uśmiech to podstawa . Na pewno nie kłamać zachowywać się pewnie na luzie z uśmiechem .Odpowiadać tylko na zadawane pytanie typu..do kogo jedziecie ,cel podróży ,na ile czasu,co robicie,czym zajmujecie się w Polsce itd.krótko i precyzyjnie i na pewno nie wciskać dodatkowych dokumentów na dzień dobry .Jeśli posiadacie takie to poczekajcie aż zapyta o nie .Luz i uśmiech to podstawa . A wizyta W-wa czy Kraków ?
HRABIA-W Napisano 4 Marca 2014 Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 w krakowi;) To nie moje rejony jestem z W-wy .Ale słyszałem że w Krakowie pełna kultura w Ambasadzie i szanse duże ................
lukasz1992 Napisano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 To fajnie;) A jak umawialiśmy się osobno poprzez online to tam w Ambasadzie jest możliwość podejścia do jednego okienka? Trzeba wziąć jeden numerek?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.