Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie odnośnie starania się o wizę turystyczną.

Będę starał się o wizę z moją dziewczyną. Chcemy polecieć do mojego wujka na wakacje na okres ok 1 miesiąca.

Ja pracuje, moja dziewczyna uczęszcza do szkoły. Jakie mamy szanse na dostanie wizy?

Mam też parę pytań odnośnie rozmowy w ambasadzie,

-umawiać się z moją dziewczyną na ten sam dzień i tą samą godzinę na rozmowę z konsule?

-podejść do okienka z moją dziewczyną czy osobno?

Napisano

Wypełniliśmy wnioski we wniosku zaznaczyliśmy że wybieramy się z przyjacielem czyli ja z dziwczyną a moja dziewczyna zaznaczyła że ze mną. Na spotkanie umówiliśmy się na tą samą godzinę w tym tygodniu;) Chcemy podejść do okienka razem. Jakieś rady jak się zachować przy okienku i wogóle??

Wypełniliśmy wnioski we wniosku zaznaczyliśmy że wybieramy się z przyjacielem czyli ja z dziwczyną a moja dziewczyna zaznaczyła że ze mną. Na spotkanie umówiliśmy się na tą samą godzinę w tym tygodniu;) Chcemy podejść do okienka razem. Jakieś rady jak się zachować przy okienku i wogóle??

Napisano

Na pewno nie kłamać zachowywać się pewnie na luzie z uśmiechem .Odpowiadać tylko na zadawane pytanie typu..do kogo jedziecie ,cel podróży ,na ile czasu,co robicie,czym zajmujecie się w Polsce itd.krótko i precyzyjnie i na pewno nie wciskać dodatkowych dokumentów na dzień dobry .Jeśli posiadacie takie to poczekajcie aż zapyta o nie .Luz i uśmiech to podstawa .

Na pewno nie kłamać zachowywać się pewnie na luzie z uśmiechem .Odpowiadać tylko na zadawane pytanie typu..do kogo jedziecie ,cel podróży ,na ile czasu,co robicie,czym zajmujecie się w Polsce itd.krótko i precyzyjnie i na pewno nie wciskać dodatkowych dokumentów na dzień dobry .Jeśli posiadacie takie to poczekajcie aż zapyta o nie .Luz i uśmiech to podstawa .

A wizyta W-wa czy Kraków ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...