yumiszukiton Posted March 6, 2014 Report Posted March 6, 2014 ktos mi keidys pwoeidzial,ze jak ma sie podwojne obywatelstwo np. amerykansko-polskie, to amerykanskiego zrzekamy sie automatycznie,gdy bierzmy udzial w glosowaniu w wyborach w Polsce... troche nie chce mi sie w to wierzyc...ale chcialam sie upewnic juz bardziej obeznanych. czy to wgl mozliwe?
KaeR Posted March 6, 2014 Report Posted March 6, 2014 Odpowiedz sobie na to pytanie sam, biorąc pod uwagę, ze Polonia, która w wielu przypadkach ma podwójne obywatelstwo, głosuje notorycznie na ***. Wrzasku nikt nie podnosi, że im odbierają amerykańskie obywatelstwo.
kzielu Posted March 6, 2014 Report Posted March 6, 2014 ktos mi keidys pwoeidzial,ze jak ma sie podwojne obywatelstwo np. amerykansko-polskie, to amerykanskiego zrzekamy sie automatycznie,gdy bierzmy udzial w glosowaniu w wyborach w Polsce... troche nie chce mi sie w to wierzyc...ale chcialam sie upewnic juz bardziej obeznanych. czy to wgl mozliwe? Bzdura kompletna. US pozostale obywatelstwa malo interesuja. Czasami niektore kraje nie pozwalaja na posiadanie podwojnego (np. Indie) i wtedy jak ktos sie naturalizuje to musi sie zrzec poprzedniego...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.