andyopole Napisano 19 Marca 2014 Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 Ja tez mam gdzies czego ludzie sluchaja..,natomiast nie wiem tak do konca jakbym zareagowala, gdyby moj towarzysz zycia , kazdego dnia sluchal disco polo Majteczki w kropeczki, la la la .... Wszyscy Polacy to jedna rodzina, la la la..., akurat słowa tej piosneczki sa fajne.
Gość Violonczela Napisano 19 Marca 2014 Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 Majteczki w kropeczki, la la la .... Wszyscy Polacy to jedna rodzina, la la la..., akurat słowa tej piosneczki sa fajne. o przepraszam, bo Twoj drugi przyklad, to typowa piosenka harcerska .. wszyscy harcerze, to jedna rodzina.. lalala, a to juz inna bajka
andyopole Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 o przepraszam, bo Twoj drugi przyklad, to typowa piosenka harcerska .. wszyscy harcerze, to jedna rodzina.. lalala, a to juz inna bajka dlatego podświadomie wykluczyłem się z grona milosnikow disco polo...
Paulina_89 Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Ja tez mam gdzies czego ludzie sluchaja..,natomiast nie wiem tak do konca jakbym zareagowala, gdyby moj towarzysz zycia , kazdego dnia sluchal disco polo Zaden z moich bylych nie sluchal disco polo, a wiedzialam jaki maja gust muzyczny, bo wypytywalam o takie rzeczy i zwracam uwage na to np. czego sluchaja w aucie czy na jakie koncerty chodza. Obecny towarzysz zycia nawet nie ma pojecia o istnieniu disco polo Ja jak mam sie meczyc przy dzwiekach jakichs polskich gooownianych szlagierow, to juz wole sobie posluchac chorwackich albo czarnogórskich utowrow patriotycznych wlasnie..,jak to jest..?, czy ktos, kto mieszka poza granicami kraju np. z 30 lat..nadal nie czuje sie jak u siebie..? Czy mozna jeszcze, po tylu latach, chciec wrocic..?, jak to jest... Nie wiem jak bedzie za 30 lat, poki co po ponad 2ch latach w USA za Polską nie tęsknię. Nie mam tez jakichs skrajnych zapędów patriotycznych zeby swoje rzeczy polskimi flagami obklejac czy cos Jedno co robie to... nigdy sie zle na temat swojego kraju nie wypowiadam przy Amerykanach.
sly6 Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 moze chciec wrocic i wracaja ludzie po ponad 40 latach
Joyanna Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 wlasnie..,jak to jest..?, czy ktos, kto mieszka poza granicami kraju np. z 30 lat..nadal nie czuje sie jak u siebie..? Czy mozna jeszcze, po tylu latach, chciec wrocic..?, jak to jest... Moja tesciowa jest tutaj 22 lata i od roku rozwaza wyjazd do Polski na stale,dzieci i wnuki ja tu trzymaja tylko. Ja nie wiem jak bedzie za kilka lat,ale na dzien dzisiejszy nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby wrocic. A co do disco polo,to kiedys piosenki byly jakies takie do posluchania,a teraz to masakra.Jak moja kolezanka wkleila na FB piosenke disco polo American boy,a ja durna z ciekawosci weszlam posluchac to mi uszy oklaply.
paradoox Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 A country ludzie słuchają? Chodzi mi głównie o te starsze wykonania.
Gość Violonczela Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Moja tesciowa jest tutaj 22 lata i od roku rozwaza wyjazd do Polski na stale,dzieci i wnuki ja tu trzymaja tylko. Ja nie wiem jak bedzie za kilka lat,ale na dzien dzisiejszy nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby wrocic. A co do disco polo,to kiedys piosenki byly jakies takie do posluchania,a teraz to masakra.Jak moja kolezanka wkleila na FB piosenke disco polo American boy,a ja durna z ciekawosci weszlam posluchac to mi uszy oklaply. Jesli chodzi o powroty..,nie oceniam. wyjazdy sa trudne, nie mowiac juz o powrotach. W PL mam wielu znajomych, ktorzy zdecydowali sie wrocic z Niemiec. Ale wracaja, majac w reku juz niemiecka emeryturke . obecnie na weselach, dyskotekach szaleja w PL przy takiej muzyce , dla jednych disco polo, dla innych muzyczka przy ktorej mozna poszalec. TAka z przytupem
andyopole Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 obecnie na weselach, dyskotekach szaleja w PL przy takiej muzyce , dla jednych disco polo, dla innych muzyczka przy ktorej mozna poszalec. TAka z przytupem Discopololo dość dobrze nadaje się do podskoków i prysiudow. No bo jak tanczyc przy moich ulubionych Pink Floydach? Już zapraszam Cie na Sylwestra w domu Polskim, zobaczysz przy czym się bawimy...
Gość Violonczela Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Discopololo dość dobrze nadaje się do podskoków i prysiudow. No bo jak tanczyc przy moich ulubionych Pink Floydach? Już zapraszam Cie na Sylwestra w domu Polskim, zobaczysz przy czym się bawimy... dzieki , nie wiem czy tak dlugo tu zostane..,ale jesli tak..,to kto wie . Poki co, ogarniam jazde z jednego campusu do drugiego...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.