Skocz do zawartości

Czego Się Słucha W Chicago?

marzenaew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja tez mam gdzies czego ludzie sluchaja..,natomiast nie wiem tak do konca jakbym zareagowala, gdyby moj towarzysz zycia , kazdego dnia sluchal disco polo ;)

Majteczki w kropeczki, la la la .... :unsure:

Wszyscy Polacy to jedna rodzina, la la la..., akurat słowa tej piosneczki sa fajne. :lol:

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość Violonczela
Napisano

Majteczki w kropeczki, la la la .... :unsure:

Wszyscy Polacy to jedna rodzina, la la la..., akurat słowa tej piosneczki sa fajne. :lol:

o przepraszam, bo Twoj drugi przyklad, to typowa piosenka harcerska ;).. wszyscy harcerze, to jedna rodzina.. lalala, a to juz inna bajka

Napisano

o przepraszam, bo Twoj drugi przyklad, to typowa piosenka harcerska ;).. wszyscy harcerze, to jedna rodzina.. lalala, a to juz inna bajka

dlatego podświadomie wykluczyłem się z grona milosnikow disco polo...

Napisano

Ja tez mam gdzies czego ludzie sluchaja..,natomiast nie wiem tak do konca jakbym zareagowala, gdyby moj towarzysz zycia , kazdego dnia sluchal disco polo ;)

Zaden z moich bylych nie sluchal disco polo, a wiedzialam jaki maja gust muzyczny, bo wypytywalam o takie rzeczy i zwracam uwage na to np. czego sluchaja w aucie czy na jakie koncerty chodza. Obecny towarzysz zycia nawet nie ma pojecia o istnieniu disco polo ;)

Ja jak mam sie meczyc przy dzwiekach jakichs polskich gooownianych szlagierow, to juz wole sobie posluchac chorwackich albo czarnogórskich utowrow patriotycznych :D

wlasnie..,jak to jest..?, czy ktos, kto mieszka poza granicami kraju np. z 30 lat..nadal nie czuje sie jak u siebie..? Czy mozna jeszcze, po tylu latach, chciec wrocic..?, jak to jest...

Nie wiem jak bedzie za 30 lat, poki co po ponad 2ch latach w USA za Polską nie tęsknię. Nie mam tez jakichs skrajnych zapędów patriotycznych zeby swoje rzeczy polskimi flagami obklejac czy cos :P Jedno co robie to... nigdy sie zle na temat swojego kraju nie wypowiadam przy Amerykanach.

Napisano

wlasnie..,jak to jest..?, czy ktos, kto mieszka poza granicami kraju np. z 30 lat..nadal nie czuje sie jak u siebie..? Czy mozna jeszcze, po tylu latach, chciec wrocic..?, jak to jest...

Moja tesciowa jest tutaj 22 lata i od roku rozwaza wyjazd do Polski na stale,dzieci i wnuki ja tu trzymaja tylko.

Ja nie wiem jak bedzie za kilka lat,ale na dzien dzisiejszy nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby wrocic.

A co do disco polo,to kiedys piosenki byly jakies takie do posluchania,a teraz to masakra.Jak moja kolezanka wkleila na FB piosenke disco polo American boy,a ja durna z ciekawosci weszlam posluchac to mi uszy oklaply.

Gość Violonczela
Napisano

Moja tesciowa jest tutaj 22 lata i od roku rozwaza wyjazd do Polski na stale,dzieci i wnuki ja tu trzymaja tylko.

Ja nie wiem jak bedzie za kilka lat,ale na dzien dzisiejszy nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby wrocic.

A co do disco polo,to kiedys piosenki byly jakies takie do posluchania,a teraz to masakra.Jak moja kolezanka wkleila na FB piosenke disco polo American boy,a ja durna z ciekawosci weszlam posluchac to mi uszy oklaply.

Jesli chodzi o powroty..,nie oceniam. wyjazdy sa trudne, nie mowiac juz o powrotach. W PL mam wielu znajomych, ktorzy zdecydowali sie wrocic z Niemiec. Ale wracaja, majac w reku juz niemiecka emeryturke ;).

obecnie na weselach, dyskotekach szaleja w PL przy takiej muzyce ;), dla jednych disco polo, dla innych muzyczka przy ktorej mozna poszalec. TAka z przytupem ;)

Napisano

obecnie na weselach, dyskotekach szaleja w PL przy takiej muzyce ;), dla jednych disco polo, dla innych muzyczka przy ktorej mozna poszalec. TAka z przytupem ;)

Discopololo dość dobrze nadaje się do podskoków i prysiudow. No bo jak tanczyc przy moich ulubionych Pink Floydach?

Już zapraszam Cie na Sylwestra w domu Polskim, zobaczysz przy czym się bawimy... :(:)

Gość Violonczela
Napisano

Discopololo dość dobrze nadaje się do podskoków i prysiudow. No bo jak tanczyc przy moich ulubionych Pink Floydach?

Już zapraszam Cie na Sylwestra w domu Polskim, zobaczysz przy czym się bawimy... :(:)

dzieki ;), nie wiem czy tak dlugo tu zostane..,ale jesli tak..,to kto wie ;). Poki co, ogarniam jazde z jednego campusu do drugiego... ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...