gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Juz kombinuje na wszelakie sposoby.Na sponsorowanie od tesciowej bedziemy czekac jeszcze jakies 10 lat. Jestesmy troche przycisnieci i gotowi leciec nawet w tym roku. Czy jest mozliwosc sposnorowania pracowniczego w trakcie rodzinnego?Czy nie ma zadnych szans na 'doczekanie' tych 10 lat w USA?
kzielu Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Pytanie bez sensu - bo to zależy od Ciebie czy jesteś w stanie znaleźć pracodawce który Ci da wizę pracownicza.. Z tym że do niej - jeżeli chcesz ją otrzymać - musisz tak samo mieć legalny status, a po wjeździe na swoim irish paassport masz tylko 90 dni bez żadnej możliwości przedłużenia (w odróżnieniu od wjazdu na polish passport z wiza B2 gdzie teoretycznie maks 6 miesięczny pobyt można przedłużyć.
sly6 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 I to sa minusy ruchu bezwizowego...Nic nie zrobisz wlatujac jako turystka do USA majaca paszport irlandzki Musisz wleciec na wizie turystycznej aby cos mozna bylo myslec.. Mozesz tez wleciec majac wize pracownicza. a teraz wiesz ze sa limity takich wiz?
gduska Napisano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 No to juz nie wiem co robic. Staramy sie o irish passports wlasnie po to zeby leciec do USA. Wizy odmowili mojemu m juz z 10 razy wiec juz nie chcemy ryzykowac.
sly6 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 a nie wiem czy wiesz ale majac odmowe wizy,mozesz w ruchu bezwizowym nie miec latwo to ze masz paszport nie oznacza ze masz inne dane .. I jak napisalem,,to sa te minusy,lecisz na 90 dni jako turystka i tyle,zadna zmiana nie wyjdzie,przedluzenie pobytu.
gduska Napisano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 A sponsorstwo od tesciowej?Zlozyla wniosek w padzierniku 2013.
KaeR Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 No to jesli mialas odmowe, to do ruchu bezwizowego sie nie kwalifikujesz. sly6 dobrze powiedzial, że nowy paszport nie oznacza nowej tożsamości.
gduska Napisano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Ja nie mialam odmowy, maz mial ze wzgledu na to, ze jego mama byla nielegalnie. Ale to ostatni raz 10 lat temu mu odmowili, pozniej juz nie byl.
sly6 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 to czekasz po za USA na sponsorowanie rodzinne lub tez na terenie USA -legalnie a co do lat to w biuletynie pisza ze sprawy ida z 2003 roku a wiec jak napisalas to moze byc 10 lat.
KaeR Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Sorry, przeczytałem, że tobie. No to musicie się dowiedzieć jak stare odmowy wchodzą do esta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.