Skocz do zawartości

Pytanie O Wniosek

SilentKiller

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie, uzupełniam wniosek o wize i mam pytanie "Briefly describe your duties:" Co tam powinienem wpisać? Chodze do technikum i zaznaczyłem "student".

Trzeba tam wpisywać po angielsku czy po polsku bez polskich znaków?

Dzięki za pomoc

Napisano

Mozesz po angielsku albo po polsku, tak jak napisales. Student moze byc chociaz po polsku znaczy troszke inaczej niz po angielsaku. Tutaj uczen "podstawowki" to tez student.

Napisano

a mam jeszcze jedno pytanie...jak juz zatwierdzilem wniosek lecz jeszcze nie rejestrowalem sie na stronie do umawiania sie z konsulem, to czy mogę stworzyć jeszcze jeden wniosek? Na pierwszym wkradła mi się literówka... czy musze podac w umawianiu sie na rozmowę ten pierwszy wniosek czy moge ten drugi, poprawny ?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, mam pytanie odnośnie płatności. Otóż, po wypełnieniu wniosku DS-160 przeszłam do aplikacji aby uiścić opłatę za wizę b1/b2. Posłużyłam się "Internetowy przelew bankowy – Instrukcje". Przeszłam do mojego konta w PKO BP i wypełniłam przelew na kwotę $160 (w walucie polskiej). Przelewu dokonałam o godzinie 21 w czwartek i do tej pory nie dostałm potwierdzenia e- mailowo. Teraz jest piątek rano, następnego dnia. Pozwolę przedstawić sobie dane które naniosłam do internetowego przelewu bankowego:

Exact Deposit Amount in Polish Zloty:
Dokładna kwota w polskiej walucie PLN: PLN 496.00 Expiration Date:
Data ważności: 25/04/2014 Bank Name:
Nazwa Banku: DANSKE BANK IBAN: PL65236000050000004550298072 Your Personal CGI Reference Number (Purpose of Transfer):
Twój numer referencyjny CGI (Tytuł przelewu): 730143124334 SWIFT/BIC Code: DABAPLPW Beneficiary:
Beneficjent: Stanley Associates Inc.

Czy możliwe jest umówienie się na spotkanie w ambasadzie bez potwierdzenia wpłaty?

Pozdrawiam, proszę o pomoc.

R

Napisano

Jeśli dokonałaś opłaty w czwartek o 21 wieczorem, to te pieniądze w ogóle z Twojego banku w czwartek nie wyszły.

Owszem, zeszły z Twojego konta, ale z banku wyszły dopiero po północy.

A do umówienia się na rozmowę wystarczy sam numer CGI. Nie potrzebujesz potwierdzenia mailowego.

Krok 6

Po dokonaniu opłaty wizowej mogą Państwo wyznaczyć spotkanie wizowe zgodnie z informacjami podanymi w poniższej tabeli „Czas aktywacji opłaty za rozpatrzenie podania o wizę”. Należy ponownie się zalogować do stworzonego wcześniej profilu i wykorzystując Numer Referencyjny CGI, numer dowodu wpłaty lub numer transakcji wyznaczyć spotkanie.

Z tym, że pieniądze mogły jeszcze nie dojść, więc numer CGI może nie zadziałać. Spróbuj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...