AniaG Napisano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Beata, a co jesli nie chce obywatelstwa? Nie masz zadnych znajomych,przyjaciol? takie sprawy jak umiejscawianie aktu malzenstwa w Polsce zalatwic mozesz przez takie osoby ktore beda miec stosowane pelnomonictwo.ja nawet moge Chyba ze nie chcesz miec nazwiska meza-aktu polskiego to normalnie skladasz papiery na paszport polski Sly nie mam nikogo komu bym na tyle ufała poza tym ja jestem z Otwocka k Warszawy a Ty w Lublinie..
sly6 Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Mozna tez umiejscowic taki akt slubu przez Konsulat Polski w USA,tutaj koszt wynosi wiekszy jak i dluzej sie czeka
Gość Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 No jeśli nie chcesz, to inna sprawa... wtedy pewnie jest jakaś możliwość zmiany nazwiska sądownie... możesz przedzwonić do urzędu i popytać
AniaG Napisano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Mozna tez umiejscowic taki akt slubu przez Konsulat Polski w USA,tutaj koszt wynosi wiekszy jak i dluzej sie czeka A musze sie wybrać osobiście czy moge listownie? No i rozumiem ze musze miec to zakichane apostille?
sly6 Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 o listownym nie slyszalem za to slyszalem i wiem o pelnomocniku w jakim urzedzie bedziesz zalatwic te sprawy,znajde Ci adres e-mail i tam sie dowiesz jak kto dobrze zrobic
AniaG Napisano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 o listownym nie slyszalem za to slyszalem i wiem o pelnomocniku w jakim urzedzie bedziesz zalatwic te sprawy,znajde Ci adres e-mail i tam sie dowiesz jak kto dobrze zrobic Sly, dzieki wielkie! Daj znac jak bedziesz cos miał
pelasia Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Nie wiem jak jest w Chicago ale w LA mozna listownie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.