Bibka Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Witam Chciałabym prosić o informację w sprawie losowania DV 2014. W czerwcu mam rozmowę w Ambasadzie, chciałabym wyjechać do Stanów wraz z moją partnerką. Czy jest możliwość, abym ją dołączyła do wniosku w związku ze zmianami dotyczącymi związków homoseksulanych?
kzielu Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Po wzieciu slubu - tak. Dopoki jest tylko partneka - nie.
Bibka Napisano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Ślub musi być w Stanach czy może być np w kraju europejskim? I co wtedy, muszę dosłać Jej papiery przed rozmową?
sly6 Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 macie blizej Europe to tutaj szukajcie miejsca do slubu.
shmehr Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Ślub musi być najlepiej jeszcze przed spotkaniem w ambasadzie. Żebyś nie musiała uzupełniać papierów.
Bibka Napisano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Zdecydowanie wygodniej będzie w Europie i tak też planowałyśmy Natomiast nie byłam pewna co do tego czy ślub będzie akceptowany jeżeli odbędzie się poza terenem USA. Rozumiem, że nie muszę dosyłać papierów przyszłej Żony? Wystarczy, że przyjdziemy razem na rozmowę?
sly6 Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 to zalezy czy bedzie na to czas jak jest blisko rozmowy to czekasz na rozmowe i tam pokazujesz juz odpowiednie papiery poczytaj dv 2013-dv2014 jak jest tam to opisane
kzielu Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Ślub musi być w Stanach czy może być np w kraju europejskim? I co wtedy, muszę dosłać Jej papiery przed rozmową? Gdziekolwiek, byleby byl wazny. 99.99% malzenstw wyjezdzajacych na DV (zgaduje, ale pewnie jestem dosc blisko rzeczywistosci) bierze sluby poza USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.