Asia77 Napisano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2014 No właśnie będzie w jakiejś bazie czy jest człowiekiem widmo?
rzecze1 Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Fajna zabawka. 2014 nie ma, ale reszta ok.
Nati0K Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 JA niestety mam troszke inna sytuacje poniewaz wyjezdzalam w 2013 roku ale przed tymi wszystkimi zmianami jakie dotycza formularza I-94 (bylam jako au pair 1,5 roku) i w te wakacje przyjechalam do polski, ale przy wylocie nikt mnie nie poinformowal o tym ze ten formularz musze oddac( bylam pierwszy raz w stanach wiec nie wiedzialam) ani tez nikt go odemnie nie wymagal na lotnisku. mam ten bialy formularz nadal w paszporcie. dostalam wize turystyczna i we wrzesniu bede leciala do usa ( a niestety nie mam kart pokladowych bo nie wiedzialam ze bada problemy z formularzem I-94) CZy mimo wszystko bede miala problemy przy wjezdzie do USA jesli posiadam ten formularz a nie wiem czy odnotowali moj wyjazd?
KaeR Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie będziesz miała. Oddaj to na wjeździe. Twój wyjazd odnotowano na podstawie danych z linii lotniczych.
TomekR20 Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 A propo formularza I-94 wyjeżdżałem z USA w 2007 na J-1 i nie dostałem żadnego formularza. Rozumiem, więc, że mój wyjazd z USA został potwierdzony elektronicznie na podstawie danych z linii lotniczych?
c4r0 Napisano 6 Października 2014 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 U mnie też brakuje paru wjazdów i wyjazdów
Rademedes Napisano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Października 2014 U mnie też brakuje paru wjazdów i wyjazdów Zawsze mozesz zlozyc zapytanie w oparciu o FOIA Tam juz dosc szczegolowo dostaniesz informacje o tym co maja w systemie. Pamietam, ze jak robilem zapytanie do FOIA to tylko sama historia wjazdow/wyjazdow miala 52 strony. Obecnie czeka sie 8-12 miesiecy na odpowiedz - w szczegolnych przypadkach krocej. Zapytanie nic nie kosztuje.
Szymi92 Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Witam, a ja mam takie pytanie. W jaki sposób obecnie odbywa się cała procedura związana z I-94 podczas wylotu z USA, skoro nie oddaje się już fizycznie tych karteczek w check-in'ach? Co należy do moich obowiązków wjeżdżając/wyjeżdżając do/z USA jeśli chodzi o obecne, elektroniczne I-94, skoro niczego już się nie wypełnia poza deklaracją celną...? Nie bardzo rozumiem na jakich zasadach obecnie się to odbywa, jak to działa... Dzięki z góry za odpowiedź. Miłej nocy
sly6 Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 linie lotnicze po 11 wrzesnia przesylaja dane pasazerow do danych urzedow kto przylatuje,kto odlatuje i tak to sie odbywa.
Szymi92 Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 linie lotnicze po 11 wrzesnia przesylaja dane pasazerow do danych urzedow kto przylatuje,kto odlatuje i tak to sie odbywa. Rozumiem, też tak się domyślałem, ale pytanie co w sytuacji, gdy teraz nie ma karteczek I-94 a przylecę np. do NY a odlecę do Polski z Kanady?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.