Skocz do zawartości

Road (Skill) Test - Prawo Jazdy- Z Czego Sie Sklada?

jannapa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moj egzamin na FL - jazda po nieduzym parkingu przed i dookola DMV ;) Sprawdzenie swiatel i lusterek, zapiecie pasow, troche jazdy, ostre hamowanie, zawrocenie na trzy, znaki stop, parkowanie przodem i tyle, calosc trwala moze 10 minut :)

o rany, wlasnie mi przypomnialas ten koszmar z wczesnej mlodosci:)

kiedy zdawalam na prawo jazdy te miiony lat temu, egzamin praktyczny w tym samym czasie zdawalo 30 osob, a dobra polowa oblala, bo zawracala na trzy bez sygnalizowania manewru;)

kolejne 10 pan egzaminator (jakis wyjatkowo dziwny byl, powiadam wam) uwalil za jazde wstecz po luku (nie pamietam, na czym to w ogole polegalo, ale musialo jakos trudne byc;))

z trzydziestu ostatecznie zdalam jako jedyna osoba:/ - nie wiem, czy jeszcze tak intensywnie sie egzaminuje w pl, ale wowczas to bylo doprawdy przezycie;)

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość miqhs
Napisano

Intensywnie nadal. Są zmienione zasady testów teoretycznych, jakieś debilne pytanka np. o rozmiar tablicy rejestracyjnej. Ja zdawałam kilka razy i to byla najgorsza trauma w życiu. Jezdze chyba całkiem dobrze jak na babe. Cieszy mnie co piszecie ;)

Edit: dokładnie tak to wygląda, mógłby ktoś kiedyś policzyć ile kosztuje średnio zdanie prawka w Polsce:

http://wyborcza.pl/1,95892,15382252,Egzamin_na_prawo_jazdy__Masakra__LIST_.html

Napisano

sprawdzaja czy umieja zachowac sie w sytuacji right-on-red

Ja nie umiałem. Odruchowo stałem aż się zmieniło na zielone :P I nie przeszkodziło to w zdaniu egzaminu. Na pewno nie zamierzałem wtedy skręcać w prawo na czerwonym ale możliwe, że od lewej jechały samochody więc i tak bym nie mógł jechać - nie pamiętam.
Napisano

Ja nie umiałem. Odruchowo stałem aż się zmieniło na zielone :P I nie przeszkodziło to w zdaniu egzaminu. Na pewno nie zamierzałem wtedy skręcać w prawo na czerwonym ale możliwe, że od lewej jechały samochody więc i tak bym nie mógł jechać - nie pamiętam.

Mi powiedział, że choć można, to prosi mnie o poczekanie na zielone, bo to ruchliwe skrzyżowanie było.

Napisano

W VA polskie prawko zwalnia z odstępu pomiędzy teoretycznym i praktycznym, czyli z konieczności posiadania lerners permit.

Napisano

W VA polskie prawko zwalnia z odstępu pomiędzy teoretycznym i praktycznym, czyli z konieczności posiadania lerners permit.

To samo w OH.

Napisano

U nas nie liczy sie polskie prawko,musisz zdawac od nowa permit i road test. Na permicie mamy 27 pytan.Road test przewaznie trwa do 10 minut.Jeszcze kilka lat temu egzaminatorem byl policjant,teraz zwykly instruktor,moze byc nawet ten,ktory jezdzic uczyl.

Napisano

to chyba tak samo jak tutaj

Skoro masz prawko z pl dlaczego Ci go nie uznaja z toad test?

U mnie byla tylko teoria. 50 pytan. Road test nie bylo z racji prawka z pl.

Hm

takie przepisy maja, nic na to nie poradze

rzecz jasna wolalabym nie musiec zdawac wszystkiego od nowa, bo to przede wszystkim stracony czas, ale to i tak lepsze niz learner's permit jak ktos pisal wczesniej:/

nie pada. moze uda sie po poludniu zrobic tez motocykl.

Napisano

kurcze, wscieklam sie: nie moglam podejsc do testu gdyz poniewaz tlumaczenie (przysiegle w polsce) mojego prawa jazdy nie zawiera klauzuli, ze tlumacz nie jest ze mna spokrewniony.

a bmv ma takie a nie inne wytyczne i takie zdanie na tlumaczeniu musi byc.

dostalam numer telefonu do jakiejs agencji rekomendowanej przez bmv, gdzie dowiedzialam sie, ze "poszukaja kogos, ale to moze potrwac, no i nie daja gwarancji, ze kogos znajda"

jak nie znajda, to niespecjalnie wiem, co dalej:/

szlag!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...