Wiolettaa123 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 2 godziny temu, sly6 napisał: Lecisz na loterii wizowej?lecisz teraz pierwszy raz czy już byłaś w Stanach? Tak, uzyskałam Zieloną Kartę w ramach loterii, przekraczałam już pierwszy raz granicę, wróciłam pozałatwiać sprawy w PL i teraz lecę drugi raz.
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 8 minut temu, Wiolettaa123 napisał: Tak, uzyskałam Zieloną Kartę w ramach loterii, przekraczałam już pierwszy raz granicę, wróciłam pozałatwiać sprawy w PL i teraz lecę drugi raz. W ds 260 podałaś że chcesz mieć nadany numer, powinien być po 2 tygodniach od wlotu i powinnaś go dostać listem, jeśli go nie masz to idziesz osobiście do biura aby to wyjaśnić
Wiolettaa123 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 1 minutę temu, sly6 napisał: W ds 260 podałaś że chcesz mieć nadany numer, powinien być po 2 tygodniach od wlotu i powinnaś go dostać listem, jeśli go nie masz to idziesz osobiście do biura aby to wyjaśnić Rozumiem, a czy często tak się zdarza, ze go nie wysyłają czy jestem jakimś wyjątkiem?:) I czy powinnam mieć ze sobą jakieś dokumenty oprócz paszportu i Zielonej Karty? Chciałam się upewnić, żeby zabrać z Polski wszystko co trzeba
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 3 minuty temu, Wiolettaa123 napisał: Rozumiem, a czy często tak się zdarza, ze go nie wysyłają czy jestem jakimś wyjątkiem?:) I czy powinnam mieć ze sobą jakieś dokumenty oprócz paszportu i Zielonej Karty? Chciałam się upewnić, żeby zabrać z Polski wszystko co trzeba Od kiedy to forum jest to bywają takie przypadki, może źle wysłali, może listonosz się pomylił itd Masz już kartę fizyczna? Bo z tym też różnie bywa
Wiolettaa123 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 18 minut temu, sly6 napisał: Od kiedy to forum jest to bywają takie przypadki, może źle wysłali, może listonosz się pomylił itd Masz już kartę fizyczna? Bo z tym też różnie bywa Tak, zieloną kartę mam.
Wiolettaa123 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 3 godziny temu, Wiolettaa123 napisał: Tak, zieloną kartę mam. A czy jest sens wysłać do nich maila z pytanie w sprawie SSN i prośbą aby go wysłali pocztą, czy to raczej strata czasu i nie ma innego wyjścia jak tylko pójść tam osobiście? I czy jest szansa wówczas dostać go od ręki na miejscu?
mcpear Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 Od ręki nie dostaniesz. Zamiast maila raczej zadzwoń. Dowiesz się zapewne gdzie wysłali i dowiesz się jakie masz opcje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.