DOKUMENTY U KONSULA Napisano 14 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2014 Witam:) mam pytanie odnosnie wizy. Interesuje mnie to czy konsul ma może dostęp do takich informacji: gdzie pracuję, gdzie jestem zatrudniony bądź czy jestem ubezpieczony. Pracuję w firmie u ojca, ale nie jestem ubezpieczony w ZUSIE,tylko na rolnictwie, czyli czysto mówiąc pracuje nielegalnie. Wypełniając wniosek mogę podac dane naszej firmy ale czy to ma sens? Proszę o w miare normalne odpowiedzi. Pozdrawiam
mi0706 Napisano 14 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2014 Konsula "nie obchodzi" gdzie pracujesz, obchodzą go twoje więzi z Polską i czy będziesz jechał tam czysto turystycznie czy też chcesz pracować nielegalnie!
sly6 Napisano 14 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2014 dokumenty jedno a wazne jest do kogo lecisz,na ile czasu,czy ktos z bliskich byl w USA. i najwazniejsze czy sie umiesz dobrze sprzedac-zaprezentowac jak wyjdzie ze mowisz nie prawde ,podajesz falszywe dane to nie zobaczysz szybko USA,takie tez sa przypadki na rozmowie.
Robert1992 Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 aczy konsul ma wgląd w polską baze danych zatrudnionych np zus czy krus? tego nikt nie wie...ale moze ktoś kto kłamał ze pracuje a mial jedynie fałszywe dokumenty o zatrrudnienie o prace to może mu sie udało a moze i nie ...
Lx13 Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Idziesz z zamiarem kłamania od początku. Szczerze? Mam nadzieje ze tej wizy nie dostaniesz. A jak oszustwo wyjdzie to nie dostaniesz jej nigdy, nawet jak je zniosą.
Robert1992 Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 są tacy którzy kłamią i dostają wizy...
DOKUMENTY U KONSULA Napisano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 znam takich, którzy mówią prawdę i wizy nie dostają,a Ci co kłamali dostali. więc tą kwestię zostawmy w spokoju. Idziesz z zamiarem kłamania od początku. Szczerze? Mam nadzieje ze tej wizy nie dostaniesz. A jak oszustwo wyjdzie to nie dostaniesz jej nigdy, nawet jak je zniosą. Ale z czym ja niby chcę kłamac? z tym że chce przyznac sie do tego, ze pracuje u ojca ale bez ubezpieczenia? nawet jeśli byłbym ubezpieczony czy nie to on mi tego pytania nie zada, ale chciałem wiedziec czy moze to sprawdzic.
Robert1992 Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 ztego co slyszałem to mogą cie sprawdzic czy byłeś karany czy aresztowany...
tapeta999 Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Sprawdzają czy byłeś aresztowany, czy jestes ścigany listem gończym i generalnie czy masz problemy z prawem.
DOKUMENTY U KONSULA Napisano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2014 ztego co slyszałem to mogą cie sprawdzic czy byłeś karany czy aresztowany... na szczeście jestem czysty:D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.