KaeR Napisano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2014 Więc moje pytanie brzmi: Jak już i tak zamierzam emigrowac to lepiej po liceum czy technikum turystycznym? Nie ma znaczenia. Do pracy w hotelu czy w sklepach biora ludzi z ulicy. Moja brzydsza polowa pracuje w hotelu, nie miala wczesniej nic z tym wspolnego. Liceum zajęłoby mi 3 lata a jak mówiłam, wazne jest dla mnie to, aby szybko się tam dostac, jednak nie miałabym wykrzstalcenia. Gdzie mogłabym pracowac po LO? Jest kupe miejsc gdzie mozesz pracowac w USA po liceum. Mac, KFC... i nie mowie tego zlosliwie. Oczywiscie o tym, ze pobytu nie zalegalizujesz poprzez prace bez wyksztalcenia nie bede mowil, bo nie o tym jest temat. Nikt nie bedzie inwestowal w Ciebie, jak jest kupa dzieciakow z papierami w USA, ktore moga robic taka robote legalnie.
pelasia Napisano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2014 Nie ma znaczenia. Do pracy w hotelu czy w sklepach biora ludzi z ulicy. Moja brzydsza polowa pracuje w hotelu, nie miala wczesniej nic z tym wspolnego. . Brzydsza polowka huh? Tylko jej tego nie mow, bo bedzie lanie A tak poważnie to rownież podzielam to zdanie. Czy po liceum czy technikum masz takie same szanse. Moim zdaniem technikum o tym kierunku mało Tobie daje w USA. I lepiej poczytaj sobie dokładnie o tym programie, bo ja osobiście nie znam takiego, który pozwala na legalna prace (nie wymagającego specjalistycznego wykształcenia) przez 1.5 roku. Zeby nie było pózniej szoku. A jak juz chcesz na stałe zamieszkać w USA to idź do technikum, które ci cos da w USA.
sly6 Napisano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2014 a jaki to bedzie program?>jest program?> bo jestem bardzo ciekawy tego
Joanna30 Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 No właśnie Zdradź nazwę tego programu. Może ktoś z forum też będzie nim zainteresowany. Pomożesz innym
kig Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Ten program nazywa sie zapewnie B2... Legalnie, I przedluzac mozna po pol roku
Joanna30 Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Ale i Ty, i ja, i jakieś 90% tego forum, wie że B2 ma z legalną pracą niewiele wspólnego, żeby nie powiedzieć że absolutnie nic Więc fajnie by było się dowiedzieć, co to za program. Może ktoś jeszcze by skorzystał.
Izabella1408 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Szczerze to dzięki temu programowi można się dostać do Kanady (dlatego w opisie pisałam o Ameryce a nie o Stanach) Tylko, że na forum kanadyjskim strasznie mało się dzieje i raczej nikt by nie odpisał.... Wydawało mi się, że z pracą w Toronto jest mniej więcej tak, jak z pracą w miastach w USA Ja mam tam naprawdę, coś ważnego do załatwienia i chciałabym też tam zostać, dlatego zależy mi na czasie, więc skoro w Ameryce po takim technikum nic nie znajdę...
Joanna30 Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Ale mylisz pojęcia... Tak, Kanada to Ameryka, ale generalnie kiedy ktoś mówi, że jedzie do Ameryki, to ma na myśli USA. Nie od parady to na mieszkańców USA mówi się Amerykanie. Błędnie bo błędnie, ale to inna broszka... Na mieszkańców Kanaday mówi się Kanadyjczycy, a nie Amerykanie... No i założyłaś temat w dziale "Forum ogólne USA". A mamy dział dotyczący Kanady: http://forum.usa.info.pl/forum/49-kanada/ Czy wobec tego mam Twój wątek przenieść do działu Kanady? Wszystkie odpowiedzi, które tu uzyskałaś były udzielane pod kątem Twojego wyjazdu do USA, a nie do Kanady. Kanada ma inne przepisy wizowe, niż USA.
Izabella1408 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 O przepraszam, nie wiedziałam o tym dziale. Ja wiem wszystko o przepisach wizowych. Chciałam wiedziec tylko czy lepiej wyjechac po technikum czy liceum. Nie wiedziałam, że to czy bede pracowac w Toronto czy gdzieś w Stanach robi dużą różnicę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.