Aiglon Napisano 19 Września 2014 Zgłoś Napisano 19 Września 2014 No o tym mowie, jak wysle papiery na AOS, to dostanie Alien #
CarlosMontana Napisano 20 Września 2014 Zgłoś Napisano 20 Września 2014 Mam pytanie- Slub z miłości, czy po znajomości ? Mam podobny plan w zamiarach, tylko, że z tuystycznej.
effelusia Napisano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Jutro planuje wszytsko wyslac. Moje dokumenty wygladaja tak: I-130 Package Męża: - I-130 Fee - I-130 Form - Kopia Birth Certificate Męża - Kopia mojego Birth Certificate + Tlumaczenie na angielski przez tlumacza przysieglego - Certified Copy of Marriage Certificate - G-325A Męża - Zdjecie US Citizen'a - Moje zdjecie (zdjecia paszportowe) - Evidence of Bonafide Marriage (kilka prywatnych zdjec z kazdego roku, wyjazdu, ślubu etc..; kopie biletow lotniczych; papier z banku z informacja o wspolnym koncie bankowym; + chcemy jeszcze dodac kopie kopert ze stemplami pocztowymi z datami) Moja I-485 Package: - Czek za I-485 - I-485 form - Kopie moich paszportow: terazniejszego oraz starego (wszystkie strony) - Wydrukowana kopia I-94 - Kopia + certyfikowane tlumaczenie mojego Aktu Urodzenia - Certified copy of marriage certificate - 2 moje zdjecia - Moje G-325A + dodatkowe dokumenty (kopia wizy, DS'u oraz umowy o pracę w USA sprzed 3 lat; świadectwo pracy z Polski + tlumaczenie przysięgłe; kopia wizy, DS'u, umowy o prace oraz kopia licencji wykonywanego przezemnie zawodu w USA z tego roku) - CZY CZEGOS BRAKUJE?? - zamknieta koperta z I-693 od Civil Surgeona - I-864 + dokumentacja (pay stubs moje i meza, tax return za ubiegly rok męża, dokumenty z bankow (papier z banku polskiego + thumaczenie) - CZY COŚ JESZCZE POTRZEBA?? - I-765 - Application of Employment Authorization + Letter from Employer + Do kazdej częsci Dołáczę Cover z wypisanym składem każdej paczki I to by bylo na tyle tego co skompletowalismy Czy czegos jeszcze nam brakuje?? Czy potrzeba jeszcze dodatkowych oplat za jaki kolwiek inny Form oprocz I-130 i I-485?? Tak dla pewności to ile wynosi oplata za I-485?? Pozdrawiam Serdecznie!
Aiglon Napisano 24 Września 2014 Zgłoś Napisano 24 Września 2014 kilka miesiecy placilam lacznie $1490 i to byl jeden czek
effelusia Napisano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2014 razem z oplatá biometryczná??
Aiglon Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 ze wszystkim. Sluchaj,m moze czas sie skonsultowac z jakims prawnikiem?
sly6 Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 a tym dobrym prawnikiem a takiego znalesc to nie lada sztuka
effelusia Napisano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2014 I-130 - $420 I-485 - $1070 (razem z oplata biometryczna) I-765 - $380 Tyle wysylam z dokumentami Uwazam ze dokumenty, ktore wypisalam powyzej wystarcza. Choć nie jestem pewna na 100% Mam nadzieje, ze jak czegos bedzie brakowalo, to poprosza zeby przyniesc na interview albo doslac. Mam nadzieje tez ze nie odrzuca naszych wnioskow.
kzielu Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 I-130 - $420 I-485 - $1070 (razem z oplata biometryczna) I-765 - $380 Tyle wysylam z dokumentami Uwazam ze dokumenty, ktore wypisalam powyzej wystarcza. Choć nie jestem pewna na 100% Mam nadzieje, ze jak czegos bedzie brakowalo, to poprosza zeby przyniesc na interview albo doslac. Mam nadzieje tez ze nie odrzuca naszych wnioskow. Please - jak Ci wspominalem 5 razy - zajrzyj do instrukcji do odpowiednich formularzy. Tam wszystko jest napisane, wlacznie z aktualnymi fees ktore co jakis czas sie zmieniaja. Za chwile wyrzucisz $380 w bloto bo I-765 wysylany razem z I-485 nie kosztuje absolutnie nic.
effelusia Napisano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Please - jak Ci wspominalem 5 razy - zajrzyj do instrukcji do odpowiednich formularzy. Tam wszystko jest napisane, wlacznie z aktualnymi fees ktore co jakis czas sie zmieniaja. Za chwile wyrzucisz $380 w bloto bo I-765 wysylany razem z I-485 nie kosztuje absolutnie nic. Wiem wiem Sprawdzilam jeszcze raz wszystko wczoraj Dziekuje Mam jeszcze pytanie co do listu od pracodawcy. To ma byc list od pracodawcy meza czy od mojego przyszlego pracodawcy??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.