Skocz do zawartości

Aplikacja O Gc W Stanach Pomocy!

effelusia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jutro planuje wszytsko wyslac. Moje dokumenty wygladaja tak:

I-130 Package Męża:

- I-130 Fee

- I-130 Form

- Kopia Birth Certificate Męża

- Kopia mojego Birth Certificate + Tlumaczenie na angielski przez tlumacza przysieglego

- Certified Copy of Marriage Certificate

- G-325A Męża

- Zdjecie US Citizen'a

- Moje zdjecie (zdjecia paszportowe)

- Evidence of Bonafide Marriage (kilka prywatnych zdjec z kazdego roku, wyjazdu, ślubu etc..; kopie biletow lotniczych; papier z banku z informacja o wspolnym koncie bankowym; + chcemy jeszcze dodac kopie kopert ze stemplami pocztowymi z datami)

Moja I-485 Package:

- Czek za I-485

- I-485 form

- Kopie moich paszportow: terazniejszego oraz starego (wszystkie strony)

- Wydrukowana kopia I-94

- Kopia + certyfikowane tlumaczenie mojego Aktu Urodzenia

- Certified copy of marriage certificate

- 2 moje zdjecia

- Moje G-325A + dodatkowe dokumenty (kopia wizy, DS'u oraz umowy o pracę w USA sprzed 3 lat; świadectwo pracy z Polski + tlumaczenie przysięgłe; kopia wizy, DS'u, umowy o prace oraz kopia licencji wykonywanego przezemnie zawodu w USA z tego roku) - CZY CZEGOS BRAKUJE??

- zamknieta koperta z I-693 od Civil Surgeona

- I-864 + dokumentacja (pay stubs moje i meza, tax return za ubiegly rok męża, dokumenty z bankow (papier z banku polskiego + thumaczenie) - CZY COŚ JESZCZE POTRZEBA??

- I-765 - Application of Employment Authorization + Letter from Employer

+ Do kazdej częsci Dołáczę Cover z wypisanym składem każdej paczki :)

I to by bylo na tyle tego co skompletowalismy :)

Czy czegos jeszcze nam brakuje??

Czy potrzeba jeszcze dodatkowych oplat za jaki kolwiek inny Form oprocz I-130 i I-485??

Tak dla pewności to ile wynosi oplata za I-485??

Pozdrawiam Serdecznie!

Napisano

I-130 - $420

I-485 - $1070 (razem z oplata biometryczna)

I-765 - $380

Tyle wysylam z dokumentami :) Uwazam ze dokumenty, ktore wypisalam powyzej wystarcza. Choć nie jestem pewna na 100% :)

Mam nadzieje, ze jak czegos bedzie brakowalo, to poprosza zeby przyniesc na interview albo doslac. Mam nadzieje tez ze nie odrzuca naszych wnioskow.

Napisano

I-130 - $420

I-485 - $1070 (razem z oplata biometryczna)

I-765 - $380

Tyle wysylam z dokumentami :) Uwazam ze dokumenty, ktore wypisalam powyzej wystarcza. Choć nie jestem pewna na 100% :)

Mam nadzieje, ze jak czegos bedzie brakowalo, to poprosza zeby przyniesc na interview albo doslac. Mam nadzieje tez ze nie odrzuca naszych wnioskow.

Please - jak Ci wspominalem 5 razy - zajrzyj do instrukcji do odpowiednich formularzy. Tam wszystko jest napisane, wlacznie z aktualnymi fees ktore co jakis czas sie zmieniaja.

Za chwile wyrzucisz $380 w bloto bo I-765 wysylany razem z I-485 nie kosztuje absolutnie nic.

Napisano

Please - jak Ci wspominalem 5 razy - zajrzyj do instrukcji do odpowiednich formularzy. Tam wszystko jest napisane, wlacznie z aktualnymi fees ktore co jakis czas sie zmieniaja.

Za chwile wyrzucisz $380 w bloto bo I-765 wysylany razem z I-485 nie kosztuje absolutnie nic.

Wiem wiem :) Sprawdzilam jeszcze raz wszystko wczoraj :) Dziekuje :)

Mam jeszcze pytanie co do listu od pracodawcy. To ma byc list od pracodawcy meza czy od mojego przyszlego pracodawcy??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...