Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna- Co Mozna Zrobić W Celu Zalegalizowania Pobytu?

CarlosMontana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No ale nie jestem w stanie dostać żadnej innej wizy... Wpisując w google "visa fraud" raczej nic nie ma głębokiego opisu tej frazy. Jednak mogę się domyślić, że chodzi o oszustwo.

Jestemw takiej sytuacji a nie innej, więc chialbym wiedzieć co moge zrobić na miejscu w celu chociaż spróbowania. Czy to ślub czy cokolwiek. No bo co się stanie,g dy wezmę ślub na turystycznej? Powiedza mi, że jestes Visa fraud i odeslą z powroem?

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ślub możesz wziąć i nikt Cię nie będzie odsylal. Przed zakonczeniem okresu przyznanego na granicy musisz opuścić USA. Jeśli Ci chodzi o wystąpienie przez małżonka o zieloną kartę to inna sprawa. Możesz sobie tu czy na innych forach poczytać takie historie. Jednym się udaje a innym nie. Immigration nie jest w ciemie bite. Przynajmniej nie całe.

Plan słaby, bo co będzie jak numer nie przejdzie? Rozwód?

Napisano

@KaeR

No jak numer nie przejdzie, to zapewne wrócę do PL i następnie będe się starał o wize narzeczęńską.

Może w takim razie Ty, lub ktos inny powiedziałby mi, co w takim wypadku byłoby dla mnie najlepszym wyjściem, aby próbować się tam osiedlić na stałe? Co jest lepszym wyjściem od ślubu na wizie turystycznej, jeśli do innych nie mam podejścia? Jestem mega zdesperowany aby się osiedlić w USA, stąd tyle moich pytań :)

Dzięki za pomoc so far

Napisano

Osiedlić się gdzieś indziej, ewentualnie próbować szczęścia w loterii.

A dlaczego konkretnie jesteś tak zdesperowany żeby osiedlić się w US ?

Napisano

Mnie nie pytaj. Ja tu jestem prawie 7 lat na karcie rowerowej. ;-)

Odpowiedz na Twoje pytanie jest prosta. Ślub, loteria wizowa, praca. Ślub to Twoja jedyna opcja na tą chwilę pewnie. Możesz próbować naginac i robić to na turystycznej z dozą ryzyka albo jak bozia przykazala poprzez wizę narzeczenska lub dla małżonków. Masz tu dwa działy w tym temacie. Nie ma specjalnej ścieżki dla zdesperowanych. W sumie każdy kto chce zostać będący na wizie nieimigracyjnej jest zdesperowany.

Napisano

@Kaer

mam przez to rozumieć, że lepiej jest się tam dostać jakimś sposobem bez żadnej wizy :D? Może mógłbys mi opowiedzieć swoją historię?

@Kzielu

Po prostu ciągnie mnie tam oraz pragnę się tam spełniać zawodowo jak i sportowo-amatorsko.

Napisano

No dobra, zalozmy teraz ze jednak zdecydujesz sie na ten slub na turystycznej itp. Sam slub automatycznie niczego nie robi, bo to malzonka musi wystapic o GC dla Ciebie itp. I o nie jest tak ze wyrwiesz sobie młódkę z college bez grosza przy duszy, wezmiesz slub i tyle, bo malzonka musi miec konkretny dochod (nie pamietam ile ale jesli naprawde taki zdesperowany jestes to poszukasz w necie). ;)

Napisano

jak ta mlodka nie ma dochodu to nalezy poszukac sobie osobe z dochodem odpowiednim aby byl mogl Cie wspolsponsorowac a to nie jest takie proste

Pytasz sie osob jak im wyszlo z legalizacja pobytu,kazdy mial i ma inna sciezke i nie zawsze to sie pokrywa z Twoim zyciem oraz checiami oraz tym kim jestes

Tak samo jak spotkasz te osoby ktore beda wiedziec.Mozesz takie osoby spotkac ktore tez powiedza Ci radz sobie sam a Oni beda trzymac za Ciebie kciuki :) i sen o USA moze powoli umrzec bo trzymanie kciukow i usmiech to za malo w takich sprawach jak legalizacja pobytu

Jak znajdziesz odpowiednia szkole to sami Ci pomaga w zmianie statusu ,pamietaj ze zmiane statusu i tak daje urzad imigracyjny.

Kiedys bylo to latwiejsze a teraz trudniejsze

a co do wizy narzeczenskiej to nalezy znac przyszla zone,Ona musi wystapic o ta wize :)

Napisano

@Kaer

mam przez to rozumieć, że lepiej jest się tam dostać jakimś sposobem bez żadnej wizy :D? Może mógłbys mi opowiedzieć swoją historię?

@Kzielu

Po prostu ciągnie mnie tam oraz pragnę się tam spełniać zawodowo jak i sportowo-amatorsko.

W związku z czym chcesz łamać prawo ? Bo cię tu ciągnie ? Była chociaż kiedykolwiek w US ? Zdajesz sobie sprawę że amatorski sport wymaga sporo kasy bo tu nikt nic za darmo nie organizuje ?

Napisano

Jak znajdziesz odpowiednia szkole to sami Ci pomaga w zmianie statusu ,pamietaj ze zmiane statusu i tak daje urzad imigracyjny.

Kiedys bylo to latwiejsze a teraz trudniejsze

Mam przez to rozumieć, że jestem w stanie ubiegać się o zmiane statusu poprzez wybranie się na jakąś uczelnie na turystycznej? Jeśli to prawda, to bardzo proszę potwierdż tę informację, bo jest to dla mnie ważne :)

Z tego co wiem to na turystycznej nie mogę podjąć nauki, więc zapewnę byłaby taka sytuacja, że zmienili by mi status, po czym mógłbym od razu zaczać uczęszczać?

Dziękuję za zaintresowanie wątkiem

@Kzielu

To czy ja chce łamać prawo, albo czy zdaję sobie sprawę z tego i tamtego to inna kwestia. Ja tutaj jestem tylko aby zaczerpnąć informacji na temat różnych myków imigracyjnych i tego co mogę zrobić aby przynajmniej tego próbować na turystycznej.

@wątek

Czyli jak to w końcu jest?

-Ślub

-szkoła

To są moje realne możliwości przedłużenia pobytu na miejscu? Czy ktoś taki jak menadżer może wystąpić o przedłużenie mi pobytu, czy jest to ściśle ustalone, że musi być to osoba która prowadzi działalność gospodarczą?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...