sly6 Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 glimi mylisz dwie sprawy Malzenstwo moze trwac i pare tygodni i sie dostaje GC tymczasowa ..a jak trwa powyzej 2 lat wtedy dostaje sie karte wazna na 10 lat przez wojsko mozna skrocic okres oczekiwania na obywatelstwo USA.
TOXIq Napisano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Z tego co wiem, małżeństwo musi trwać te 2 lata, żeby móc się ubiegać o obywatelstwo amerykańskie, nie? Ja tam mam tylko nadzieję, że 2 lata wystarczą, żeby się tam ożenić . Fingers crossed. P.S Ktoś kto ma doświadczenie, gdzie polecacie szukać potencjalnych żon? . Na jakichś stronach randkowych?
Anubis Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 30 to dla małżonki. :-) adwokaci i kary ekstra. Mówię o malżonce - te zarobione na poślubieniu nielegalnego $30 tys. wyda na adwokatów aby uniknąć pierdla. "Małżonek" posiedzi w areszcie deportwym i dostanie darmowy bilet w jedną stronę - OUT.
KaeR Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Mówię o malżonce - te zarobione na poślubieniu nielegalnego $30 tys. wyda na adwokatów aby uniknąć pierdla. "Małżonek" posiedzi w areszcie deportwym i dostanie darmowy bilet w jedną stronę - OUT. Nikt nie zaklada, ze go zlapia. Nie bede ukrywal, ze znam takie uklady... raczej znalem, bo juz to dawno zakonczone sukcesem. Pamietam, 10 lat temu to kosztowalo jakies 20K, teraz troche drozej. Zeby nie bylo, nic nie doradzam.
andyopole Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 P.S Ktoś kto ma doświadczenie, gdzie polecacie szukać potencjalnych żon? . Na jakichś stronach randkowych? W każdej polonijnej gazecie sa takie niedopowiedziane oferty, kto wie domysla się o co chodzi... Kto gamoń marnuje czas...
TOXIq Napisano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Tia... chodziło mi na terenie USA .
Anubis Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Nikt nie zaklada, ze go zlapia. Nie bede ukrywal, ze znam takie uklady... raczej znalem, bo juz to dawno zakonczone sukcesem. Pamietam, 10 lat temu to kosztowalo jakies 20K, teraz troche drozej. Zeby nie bylo, nic nie doradzam. Znałam też przypadki altruistyczne - koleżance kończy się wiza studencka, kolega bierze z nią ślub. Chyba zasady były wtedy inne, bo po 2 latach i 1 dniu małżeństwa dziewczyna miała stałą zieloną kartę i rozwiedli się, ale przyjań utrzymała się.
KaeR Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Znałam też przypadki altruistyczne - koleżance kończy się wiza studencka, kolega bierze z nią ślub. Chyba zasady były wtedy inne, bo po 2 latach i 1 dniu małżeństwa dziewczyna miała stałą zieloną kartę i rozwiedli się, ale przyjań utrzymała się. Haha, nawet chcialem napisac w poprzednim poscie... sam dostalem oferty "pro bono".
sly6 Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Anubis i nadal sa takie zasady ze takie malzenstwo trwa 2 lata i potem rozwod,jak np zona-maz dostaje stala GC Co do bono to tez znam wiele przykladow jak i za kase.,wazne aby wiedziec komu daje sie kase aby sie nie okazalo ze nalezy doplacac sa tez takie przypadki ze maz-zona wziela duzoo kredytow i maz-zona musial to splacac nie chciala zona-maz dac rozwodu i bylo ciezko to uzyskac . Toxiq to musisz odrobic prace domowa co do GC i obywatelstwa. po 3 latach masz obywatelstwo a po 2 latach aby stala GC.rozumiesz? znam taki przypadek ze dziewczynie sie tak pomoglo zostac w USA,za pro bono no ale ta dziewczyna miala przyjaciol-znajomych ktorym sie chcialo jej pomoc walczyli o to aby zostala Malo kto pisze,pisal na forach,podobnie wyglada to w Kanadzie,jak jeszcze przepisy co do malzenstw byly inne,mniej restrykcyjne to wiele Narodowosci tak sobie pomagalo,sciagalo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.