Liberty_Mike Napisano 12 Października 2014 Zgłoś Napisano 12 Października 2014 tak sobie myslę że ja Jako osoba ktora chciałby tę wizę mieć mam tu na myśli green Card ....jednocześnie nie chciałbym aby za np 5 lat Prezydent zniosł obowiązek wizowy dla polaków ...zapytacie dlaczego... A to Dlatego że Wtedy Usa straci pewien prestiż i urok bo będzie usiągalne dla kazdego....poza tym...Polacy pojadą w egzemplarzu kilku milionów i podejrzewam że duza częśc z nich narobi obciachu tak jak to było z Anglią ...tak więc myślę że lepiej Aby Polacy nigdy w większyej ilosci tam się nie pchali dziękuję
Gość Napisano 12 Października 2014 Zgłoś Napisano 12 Października 2014 Nawet jesli zniesiono by wizy, to wciaz nie bedzie mozliwosci emigracji takiej jak np. do Anglii. o.o Wizy imigracyjne, zielona karta - to wszystko by zostalo. Jedyne co by zniesiono to wizy turystyczne - zastepujac je mozliwoscia wyjazdu na 90 dni. Bez mozliwosci przedluzenia pobytu czy zmiany statusu. Wiec tak czy siak - ludzie horda do Stanow wyjechac nie beda mogli
andyopole Napisano 12 Października 2014 Zgłoś Napisano 12 Października 2014 .... Wiec tak czy siak - ludzie horda do Stanow wyjechac nie beda mogli Mońki i Łomża pojada tak czy tak. Kto tam się orientuje co i jak? Będą myśleli że to tak jak UE, brak wiz z jednoczesnym pozwoleniem na pracę...
AFCMajkel Napisano 12 Października 2014 Zgłoś Napisano 12 Października 2014 Mońki i Łomża to aż tak jest ich tam dużo ?
andyopole Napisano 12 Października 2014 Zgłoś Napisano 12 Października 2014 Odnosze wrazenie ze więcej niż w Polsce... Ja w każdym razie tylu w Polsce nie spotkałem przez całe zycie...
Joyanna Napisano 12 Października 2014 Zgłoś Napisano 12 Października 2014 Jak dla mnie to moga zniesc visy,nie mam nic przeciwko,ale zanim to zrobia to niech dokladnie wytlumacza ludziom jak to bedzie wygladalo.Czesto napotykam sie wlasnie na takich ludzi,ktorzy mysla,ze zniesienie wiz to droga otwarta do USA tak jak Europa,ze sobie beda mogli przyjechac,osiedlic sie,prace znalezc,kupic dom i zyc. Duzo ludzi nie rozumie,ze zniesienie na tym nie polega.
dareknow0 Napisano 13 Października 2014 Zgłoś Napisano 13 Października 2014 Na szczęście zniesienie wiz na razie nam nie grozi . Na szczęście dlatego ,że po pierwsze byłoby to bardzo niekorzystne http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-czy-zniesienie-wiz-sie-nam-oplaca,nId,311874 a po drugie obecnie wskaźnik odmów wiz wynosi zaledwie ponad 10% i w zdecydowanej większości są to odmowy uzasadnione .Byłoby źle gdyby osoby które nie powinny wjechać do USA miały taką możliwość.
sly6 Napisano 13 Października 2014 Zgłoś Napisano 13 Października 2014 Joyanna mamy ruch bezwizowy do Kanady od marca 2008 i podobne padaja pytania a mamy 2014 rok czyzby Ci ludzie nie czytali,sluchali co bylo kiedys pisane,mowinione w gazetach-radiu?,moze sluchali a moze wtedy nie chcieli tego robic a teraz maja inne zycie i wychodzi ze jednak Kanada ma to cos
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.