Skocz do zawartości

Rejestracja Auta Z Eu Lub Pl W Nj

angel00s

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podejrzewam że procedura jest taka sama jak przy rejestracji samochodu z innego stanu. Kiedyś rejestrowałem w Kalifornii samochód z Florydy. W urzędzie sprawdzili czy spełnia wymagania smogowe, wystawili title i dali tablice. Opłata była trochę większa niż przy zmianie właściciela samochodu który jest już zarejestrowany w Kalifornii.

Napisano

Kiedyś spotkałem w New York na prywatnej posesji zaparkowanego Fiata 126 p koloru czerwonego ,rok produkcji 1978 z tablicami rejestracyjnymi NY .

W świetnym stanie . Fajnie zobaczyć coś takiego w USA :)

Napisano

Nie wiem jak ze swiatlami. W Europie sa inne I rejestrujac amerykanskie auto trzeba zmieniac. Tutaj chyba jednak wolnoamerykanka bo widze na drogach rozne swiatla...

Przystosowanie samochodu do przepisów to inna sprawa, pytanie było o samą rejestrację :)
Napisano

jakoś nie mogłem znaleść tych informacji, a skończyło się na czytaniu regulaminów i procedur dmv, tagże dzięki za linki.

a czy ktoś przeprowadził taką operację bez przywożenia auta do stanów.

mam bardzo fajne zabytkowe autko i chce je sobie zostawić, ale w polsce, z tym że nie uśmiecha mi się płacenie 1000zł OC rocznie dla 2-3 tygodni jeżdżenia po polsce.

Napisano

Z zabytkowymi to podejrzewam ze sa jeszcze inne przepisy i tu juz sie roznia zdaje sie od stanu - sam mam samochod z '65 na zabytkowych tablicach z OH i zeby je dostac trzeba spelnic kilka warunkow - co do importu to podejrzewam ze sprawa bedzie trudniejsza, niemniej jednak widuje wynalazki w postani starych Triuphow, Alfa Romeo i podobnych wiec powinno sie dac.

Tu link z CBP - https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/278/~/importing-classic-or-antique-vehicles-%2F-cars-for-personal-use

W kwestii rejestracji na historycznych tablicach musisz patrzec na DMV/BMV w danym stanie...

Co to za samochod ?

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...