Napoleon21 Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Witam ponownie juz z USA . Moje pytanie - ile czasu moge czekac na zielono karte po przekroczeniu granicy USA . 17.listopad wiechalem do USA . F31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 3-4 tygodnie a juz masz moze numer SSN?,jak nie przyjdzie po 3 tyg idz i sie dowiedz co sie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon21 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 tego SSN ale bylem juz i dowiedzialem sie ze maja 10 dni . przez te swieta musze czekac do poniedzialku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 ELIS opłaciłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon21 Napisano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 oplacilem przed wylotem z polski , nie ja ale oplacone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon21 Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 witam ponownie . Tak jak pisalem , na pierwaszej wizycie w siedzibie ss powiadomiono mnie ze trzeba czekac 10 dni od dnia przybycia do USA na cokolwiek zwiazanego z ubespieczeniem. Po uplywie 10 dni a tak naprawde 14 dni , ponownie odwiedzilem pana uzednika , co ciekawe te same okienko ten sam gosc po drugiej stronie. I ty razem po malym zamieszaniu i zagladaniu w monitor komputerowy Pan urzednik wydrukowal pisemko w kturym jest napisane ze na zalatwienie wszystkich fofmalnosci musze czekac do czterech tygodni , to czas przewidziany na zalatwienie formalnosci. A teraz moje pytanie . Dlaczego podczas wizyty w ambasadzie UAS w Warszawie otrzymalem pismo w kurym poza innymi inforamcjami na temat zielonej karty , jest zamieszczona informacja cytuje doslownie : Jesli w dniu przyjazdu maja ukonczone 18 lat lub wiecej . Osoby te powinny otrzymac karte ubezpieczenia spolecznego na nowy adres w USA w ciagu 3 tygodni od chwili przybycia . Wyjasniam ze chodzi o osoby kture wypelnily DS-260 , taki nwlasnie wypelnialem. Uwazam ze zostalem wprowadony w blad , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 a ja mysle ze nalezy czytac troche inaczej Powinny a ze nie musza i ze dostana powinny dojsc i czasami to sie udaje a czasami jest jak u Ciebie forum to zna takie historie z lat ubieglych ze jak poczytasz to sie nie zdziwisz wogole ze takie cos jest mozliwe dlatego tez czasami lepiej isc po paru dniach do SSN i sie dowiedziec co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon21 Napisano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 witam ponownie . Zona niechała na teren USA 28 stycznia , po dwóch tygodniach dostała numer ubezpieczenia SS , ale do dziś nie otrzymała zielonej karty , wszystko zostało opłacone tak jak należy . Pytanie , czy coś z tym robić i gdzie się dowiadywać o ta GC , czy czekać jeszcze cierpliwie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NataszkaBobi Napisano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 nam zielone karty szly okolo 4 tygodni, najpierw otrzymalam ja, po tygodniu mąż. Sprawdzalismy status swojej karty na stronie USCIS, tam gdzie placiles przed wyjazdem do Stanow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Nie czekac cierpliwie i sie dowiadywac ..wiele razy pisalismy ze okresie 3-4 tygodni nalezy dowiadywac sie w urzedzie imigracji co jest z GC,teraz mozesz to zrobic za pomoca strony. jak cos to dzwonic, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.