sonek Napisano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 Witam, koledzy/koleżanki...mam znajomych w USA, byłem 2 razy i chciałbym otworzyć tam działalność gospodarczą. Niestety mam tylko wizę tyrystyczną. Czy jako obywatel RP mogę otworzyć tam firmę? Dostałbym tym samym pozwolenie na przebywanie w USA? Pozdrawiam, Wojtek
sly6 Napisano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 I Ci znajomi nie moga Ci pomoc? zapoznaj sie dobrze z tym co pisala Karina tam pare masz odpowiedzi zalezy od danego stanu,miasta,to zalezy np od podatkow jak napiszesz jaki stan bierzesz pod uwage wtedy cos wiecej sie napisze
kzielu Napisano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 Witam, koledzy/koleżanki...mam znajomych w USA, byłem 2 razy i chciałbym otworzyć tam działalność gospodarczą. Niestety mam tylko wizę tyrystyczną. Czy jako obywatel RP mogę otworzyć tam firmę? Dostałbym tym samym pozwolenie na przebywanie w USA? Pozdrawiam, Wojtek Otworzyc mozesz, pozwolenie na przebywanie - oczywiscie ze nie, chyba ze zainwestujesz odpowiednio duzo i wystapisz o wize dla inwestorow.
sonek Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 sly6, interesowałaby mnie California. kzielu, orientujesz się może jakiego rzędu są to kwoty?
sly6 Napisano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 tutaj masz ile musisz miec kasy http://www.uscis.gov/working-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-fifth-preference-eb-5/eb-5-immigrant-investor
sonek Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki! Dzięki! A jeszcze na okrętkę troche. Gdyby moja koleżanka, Amerykanka otworzyła tą firmę i mnie w niej zatrudniła? Wtedy chyba mógłbym dostać wizę zezwalającą na legalny pobyt i pracę, prawda?
kzielu Napisano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki! A jeszcze na okrętkę troche. Gdyby moja koleżanka, Amerykanka otworzyła tą firmę i mnie w niej zatrudniła? Wtedy chyba mógłbym dostać wizę zezwalającą na legalny pobyt i pracę, prawda? Jezeli firma by wykazala ze nie moze znalezc nikogo na miejscu, byloby to tzw. specialty occupation i wystapila by o wize dla Ciebie ponoszac koszty z tym zwiazane - to tak, moze bys dostal... W praktyce - szanse marne.
sly6 Napisano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 cos o zatrudnianiu osob ,wizach http://www.uscis.gov/working-united-states/working-us
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.