kig Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 Tu NIE chodzi o klamanie, tylko o nie mowienie o slubie. A TY sam zrobisz I powiesz co uwazasz. Nie Wiem po co pytasz, jesli I tak wiesz co chcesz zrobic czy powiedziec konsulowi.
Lx13 Napisano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 Oswiec mnie proszę z tym udaniem sie do sadu po zgodę na ślub. Co ma do tego sad? Ktoś z was jest jakoś ubezwłasnowolniony czy jak?
kig Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2014 Oswiec mnie proszę z tym udaniem sie do sadu po zgodę na ślub. Co ma do tego sad? Ktoś z was jest jakoś ubezwłasnowolniony czy jak? Obywatel Am musi dostac zgode sadu polskiego na zawarcie malzenstwa bez przedstawienia dokumentu z USA. Ale nie o tym mowa. Szuka czlowiek porady ale jak mu sie nie podobaja to wybrzydza.
sly6 Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2014 Lx13 od wielu dobrych lat piszemy o tym na forum ze taka zgoda musi byc jesli bierzesz slub na terenie Polski sa osoby ze biora sluby na terenie Unii mniej formalnosci
lafarro Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2014 Po waszych komentarzach (i po to w sumie założyłem temat) widzę że nie ma co się babrać w wiże turystyczną "na zapas" teraz, jak będziemy planować wakacje to się zakręcę wokół tego, teraz wystarczająco formalności ze ślubem mamy. Pytałem Was bo doświadczenia macie dużo i możecie cennie doradzić, nie wybrzydzam. Chodziło mi żeby w nagłym przypadku mieć wizę pod ręką ale skoro jest tryb przyspieszony przyznawania w nagłych przypadkach (nie doczytałem nigdzie o tym wcześniej) to nie mam po co marnować teraz czasu i pieniędzy na turystyczną.
Asia77 Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 A przyszla zona ma tylko amerykanskie obywatelstwo? Ja mam podwojne wiec zadna zgoda z ambasady nie byla potrzebna. Tez mieszkamy w polsce a moj maz dostal odmowe turystycznej...i jeszcze w konsulacie patrzyli na niego jak na kosmite ze sklada na turystyczna a nie na gc. Wiec w koncu zlozylismy papiery i czekamy na noa2...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.