ona26 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Dziękuje za Twoje spojrzenie na sytuacje i jej ocenę. Zgadzam się, ze pewnie masz racje, będzie problem z udowodnieniem ze na miejscu się utrzymam. Tylko, ze ja mam srodki na zwiedzanie, zycie. On kupilby bilet, mialabym darmowe mieszkanie. Ale nic na sile. Nie dostane to życie się nie kończy :-) Ogólnie plan trochę został zmieniony z powodow zawodowych przyjaciela, wiec teraz planuje zobaczyć Nowy Jork, koniecznie Niagare i Toronto. Kocham wielkie metropolie, zawsze marzylam by Nowy Jork zobaczyć na żywo a nie tylko na zdjęciach :-) Poza tym sa w lutym targi coroczne na które wybralabym się z przyjacielem (ma swoja firmę i co roku bierze udział w targach), wiec plany sa sprecyzowane ale wiem...szanse male :-) Zobaczymy w środę, dam znać :-)
ona26 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Witajcie :-). Mam jeszcze szybkie pytanie czy na teren ambasady wejde z karta hotelowa (karta do otwierania pokoju hotelowego) czy muszę zostawić w recepcji hotelu? Ps. Dam znać po rozmowie jak mi poszło :-).
KaeR Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Skoro możesz wejść z portfelem to i z kartą.
ona26 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Hej :-) Ja juz po wszystkim, promesa wizowa została przyznana, ale nie wiem na ile bo z tego wrażenia nawet nie zapytalam :-) W samej Ambasadzie wszystko poszło szybko i sprawnie, o 09 weszlam do budynku a chwile po 10 byłam juz poza budynkiem :-). Jak macie jakieś pytania to pytajcie. Ps. Myśliciel ze wiza będzie na rok jako ze pierwszy raz się staralam?
Lx13 Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 I brawo. 10 lat. Teraz jak będziesz juz lecieć to nie kombinuj na lotnisku z jakimiś głupotami.
sly6 Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 to sie dowiesz po dostaniu paszportu z wiza na ile masz. nie zawsze dostaje sie na 1 rok i nie zawsze na 10 lat
ona26 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Milo by było jakby na 10 lat, ale z każdej długości trzeba się cieszyć :-). Trafilam na bardzo mila Panią Konsul, pytania standardowe, w sumie najbardziej ja interesowało co robilam w Niemczech i dlaczego wrocilam do Polski. Przede mna bylo 20 osob oczekujacych, na pewno jedna osoba nie dostała, reszta odchodziła bez paszportów :-)
ona26 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Mam jeszcze jedno pytanie, kiedy tak realnie można spodziewać się paszportu z wiza? Wybrałam w punkcie odbioru (ale nie Warszawa ani nie Kraków).
olmeca Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Powiedzmy, do trzech dni roboczych, może już będzie w poniedziałek czekał na Ciebie w miejscu odbioru.
Robert1992 Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Hej :-) Ja juz po wszystkim, promesa wizowa została przyznana, ale nie wiem na ile bo z tego wrażenia nawet nie zapytalam :-) W samej Ambasadzie wszystko poszło szybko i sprawnie, o 09 weszlam do budynku a chwile po 10 byłam juz poza budynkiem :-). Jak macie jakieś pytania to pytajcie. Ps. Myśliciel ze wiza będzie na rok jako ze pierwszy raz się staralam? obstawiam że na 10 lat wiekszosc tak dostaje żadko kiedy sie zdarza ze ktos dostaje na rok
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.