Skocz do zawartości

J1, Potem B1 I Ponowny Wjazd Na B1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spędziłam wakacje życia w Stanach na wizie J1. Wyjechałam na trip do Meksyku, po czym wjechałam znowu do USA już na wizie turystycznej, ktora zostala mi podbita na pół roku. Bez problemów.

Pieczątka w paszporcie mówi, ze musze opuscić stany do połowy marca, co z chęcią zrobię. Wówczas mój czas w USA będzie sie sumowal - 3 miesiace na J1 + 6 miesiecy na B1.

chciałabym jednak latem wrócić na wakacje do stanow (powiedzmy od lipca do wrzesnia, na 3 miesiace), po czym przeprowadzic sie do Kanady, co bede miala udokumentowane (wiza pracownicza do Kanady, bilet do ze stanow do kanady na wrzesien). Czas w Polsce pomiedzy jednym pobytem w USA a drugim bedzie wynosil 3 miesiace.

1. jaka jest szansa, ze zostane cofnieta na lotnisku (oprcz tego, ze ' to zalezy od urzednika'?) jak powinnam udowodnic, po co wjezdzam do stanow (do chłopaka - powinnam podac im jego dane, adres?)

2. czy jesli zostane cofnieta, to musze wrocic do Polski, czy moze moge wykupic na lotnisku bilet do kanady i jechac od razu tam? jesli musze wrocic do Polski, to jak wygląda płatność za bilet, musze go sama znaleźć i kupic na lotnisku, czy place po przylocie do Polski?

PS. NIE, nie pracuje tutaj nielegalnie :)
PPS. NIE, nie chce wychodzić za mąż :)

z góry pięknie dziękuję Wam za pomoc!

Napisano

nie masz b1 bo to wiza biznesowa a masz b2 jako wiza turystyczna

kolejna sprawa to masz wklejke w paszporcie ze masz wize pracownicza do Kanady a moze Ty lecisz na programie IEC?gdzie nie ma tej wklejki-wizy a jest dokument-papier .

co do podania ze lecisz do chlopaka to tez zalezy od urzednika ...

NIkt Ci nie da kupic biletu z USA do Kanady i ze polecisz dalej,jak Cie cofna to do Polski .

Napisano

W przypadku cofnięcia bilet do Kanady będziesz mogła zakupić w najbliższym hubie przesiadkowym, chyba że okaże się że wsadzą Cię w lot bezpośredni do Polski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...