Skocz do zawartości

Pytanie O Wize

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzien dobry

Zwracam sie z takim dosc niezreczym pytaniem. Czy stan naszego konta wplywa na pozytywne rozpatrzenie wizy? Czy Ambasada patrzy przychylniej na majetne osoby, czy to kryterium jest bez znaczenia.

Dziekuje

Napisano

w zadnym wypadku....

ambasada pyta o: zajecie np, czy jest to praca, czy studia, czy nic, mieszkanie [zalezy tez kto idzie na rozmowe czy jakis mlodziak czy starszy]....

Napisano

Planuje wyemigrowac do USA, i legalnie pracowac w swoim zawodzie (branza finansowa) . Licze ze odpowiednie srodki na koncie, przekonaja Konsula, ze nie jestem kolejnym nielegelalnym darmozjadem, tylko powaznym czlowiekiem, ktory powaznie traktuje swoje zycie w Ameryce.

Napisano

musisz powiedziec konsulowi, ze "jestes konkretnym, pracowitym i wlasnie jak mowisz powaznym czlowiekiem, ktory serio i bez sciemy traktuje swoje zycie w US". Dokladnie tak.

Napisano

Planuje wyemigrowac do USA, i legalnie pracowac w swoim zawodzie (branza finansowa) . Licze ze odpowiednie srodki na koncie, przekonaja Konsula, ze nie jestem kolejnym nielegelalnym darmozjadem, tylko powaznym czlowiekiem, ktory powaznie traktuje swoje zycie w Ameryce.

To jeśli masz wymagane papiery na wize pozwalającą pracować to środki na koncie i związki z Polską go nie będą obchodzić.

Napisano

Dokładnie to samo miałam napisać.

Jeśli masz wystarczająco pieniędzy na start i odpowiednią wizę, żeby zacząć, to czekaj na wezwanie na rozmowę i przekonaj konsula, że dasz radę i wiza imigracyjna/pracownicza Ci się należy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...