Artur1 Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Dzien dobry Zwracam sie z takim dosc niezreczym pytaniem. Czy stan naszego konta wplywa na pozytywne rozpatrzenie wizy? Czy Ambasada patrzy przychylniej na majetne osoby, czy to kryterium jest bez znaczenia. Dziekuje
KaeR Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Stan konta ambasady zbytnio nie interesuje. Ambasade interesuja zwiazki z krajem.
ilya_ Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 w zadnym wypadku.... ambasada pyta o: zajecie np, czy jest to praca, czy studia, czy nic, mieszkanie [zalezy tez kto idzie na rozmowe czy jakis mlodziak czy starszy]....
Artur1 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Planuje wyemigrowac do USA, i legalnie pracowac w swoim zawodzie (branza finansowa) . Licze ze odpowiednie srodki na koncie, przekonaja Konsula, ze nie jestem kolejnym nielegelalnym darmozjadem, tylko powaznym czlowiekiem, ktory powaznie traktuje swoje zycie w Ameryce.
ilya_ Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 musisz powiedziec konsulowi, ze "jestes konkretnym, pracowitym i wlasnie jak mowisz powaznym czlowiekiem, ktory serio i bez sciemy traktuje swoje zycie w US". Dokladnie tak.
KaeR Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Planuje wyemigrowac do USA, i legalnie pracowac w swoim zawodzie (branza finansowa) . Licze ze odpowiednie srodki na koncie, przekonaja Konsula, ze nie jestem kolejnym nielegelalnym darmozjadem, tylko powaznym czlowiekiem, ktory powaznie traktuje swoje zycie w Ameryce. To jeśli masz wymagane papiery na wize pozwalającą pracować to środki na koncie i związki z Polską go nie będą obchodzić.
kzielu Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Pytanie o jaka wize on chce sie starac...
Joanna30 Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Dokładnie to samo miałam napisać. Jeśli masz wystarczająco pieniędzy na start i odpowiednią wizę, żeby zacząć, to czekaj na wezwanie na rozmowę i przekonaj konsula, że dasz radę i wiza imigracyjna/pracownicza Ci się należy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.