neo-itax Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 Najtańsze połączenie jakie udało mi się kiedyś znaleźć to Praga-NYC w obie strony za 1640 zł. W pakiecie 7h przesiadka w Dusseldorfie i z powrotem podobna w Paryżu. Jeśli chodzi o linie to chyba był Aeroflot i Air France
agatenka Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 1500? To w jakich liniach lotniczych? Teraz akurat waw-nyc-waw jest za ok 1600zł - British Airways plus Virgin, jedyny minus to 11h przerwa na zwiedzanie Londynu https://www.flipo.pl/pl/web/?a_aid=fly4free#/calendars/list/5038
glimi Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 eeee to wole dopłacić 500zł i zamiast 11h to mieć 3h przesiadki
Lx13 Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 W zeszłym roku można było kupić bilet za 149€. Ok, błąd cenowy ale uznany. Masa ludzi skorzystała. Poza tym Norwegian ma często loty z Oslo za śmieszne pieniądze. Dla kogoś kto jest podróżnikiem i szuka oszczędności w sam raz.
agatenka Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 eeee to wole dopłacić 500zł i zamiast 11h to mieć 3h przesiadki Dlatego to nie jest dla wszystkich, ja teraz leciałam za ok $400 w dwie strony British Airways - mialam 20h przesiadki w Londynie wiec przy okazji zwiedzilismy Windsor i odwiedzilismy rodzinę która mieszka 10 minut od Heatrow. Mi taki stopover nie tylko nie przeszkadza ale wrecz jest wskazany - podróż mnie wtedy tak nie męczy.
now77ak Napisano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2015 Są bilety nawet za 800zł w dwie strony. Zdarzają się bardzo rzadko, to fakt i są typu - wylot z Berlina, przylot do Warszawy/Wiednia.. takie kombinowane. Co do samej rozmowy miałem na myśli bardziej odpowiedź "Chciałbym polecieć do USA w to lato, ale nie znam konkretnej daty i godziny bo nie mam jeszcze biletu". Czy taka odpowiedź spowoduje odpowiedź "Rozumiem, a tam są drzwi ---> " ?
Lx13 Napisano 6 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2015 Musisz jednak troche bardziej sie określić. Np 2 tygodnie zachodnie wybrzeże i parki narodowe. Albo wał śmiało ze USA i na początek tam gdzie będzie tańszy bilet. Będzie wiza to bede planować bo narazie nie mogę nic.
Lx13 Napisano 10 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2015 A propos biletu za 1500 zł. Dziś była okazja do złapania za 790 zł. Lot z Zurychu do Nowego Jorku i powrót do Warszawy, Gdańska lub Krakowa. Dolot do zurychu można znaleźć za około 400 zł. I co? Da sie? Da sie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.