KaeR Napisano 15 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2015 Widze, prawe oko super, lewe gorzej, ponadto jak mi pokazuja te obrazki stereoskopi i tam maja sie pojawiac wirtualne figury to ja tego nie widze, powiedział mi okulista że nie mam widzenia obuocznego (stereoskopowego) wiec pracy na wysokości powyżej 3 m mi nie da. Patyczki na stereoskopie ustawiłem wmiare dobrze. Dziwne bo filmy 3D w kinie i na tv 3D dobrze widze. Dlatego tutaj zadaje te pytania o okuliste bo gdy w Stanach też na to zwracaja uwage to co z tego że jakbym dostał GC a pracy w USA nie dostał to wtedy GC staje sie nie potrzebna. Zwracaja uwage, jesli Twoj zawod wymaga perfekcyjnego wzroku. Ja nie mialem zadnych badan do pracy. Nie za fajnie jakny koles z jakims pasozytem podawal jedzenie w restauracji a slepy pilotowal samochod. Na prawo jazdy jest standartowy test przy okienku. Jesli nie masz GC w reku to nie ma co sie na zapas przejmowac.
pelasia Napisano 15 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2015 To tak jakbym ja zaczela zadawac pytania, gdzie najlepiej dom kupowac jak wygram w powerball. Ludziska na poczatek trzeba wygrac ta karte a reszta sie martwic pozniej.
Paulina_89 Napisano 16 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2015 To tak jakbym ja zaczela zadawac pytania, gdzie najlepiej dom kupowac jak wygram w powerball. Ludziska na poczatek trzeba wygrac ta karte a reszta sie martwic pozniej. Juz chyba wole slyszec takie gdybania i zamartwiania sie na zapas niz czytac post kolesia ktory wylosowal karte i pisze na forum "oplaca sie jechac czy nie?"
pelasia Napisano 16 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2015 Ja chyba wole osoby, ktore maja dokonac jakis wybor niz marzycieli, ktorzy sie pytaja o szczegoly spraw, ktore moga ich nigdy nie dotyczyc.
glimi Napisano 16 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2015 Juz chyba wole slyszec takie gdybania i zamartwiania sie na zapas niz czytac post kolesia ktory wylosowal karte i pisze na forum "oplaca sie jechac czy nie?" to ja proponuje jeszcze zacząć szukać domu . Bo gdzieś mieszkać trzeba po przylocie.
sly6 Napisano 16 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2015 golec a w Polsce osoby ktory maja wzrok slaby to nie pracuja nie kazdy zawod,praca bedzie dobra lecz sa takie ze sie odnajdziesz znajdziesz prace jest taki film carte blanche i to jest z zycia wziete ze mozna pracowac i dawac sobie rade
golec2604 Napisano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2015 Pytam dlatego ze jak bym został wylosowany, a w USA zwracają uwage na moją wade wzroku to mogłbym nie znaleśc pracy a wiec cała inwestycja (pieniądze) na GC poszłyby na marne. Wiec wole sie najpierw dowiedzieć jakie są tam przepisy. ======================= nie kazdy zawod,praca bedzie dobra lecz sa takie ze sie odnajdziesz W polsce mnóstwo zawodów odpada z powodu tej wady. Praca dla przysłowiowego robola to prawie każda wiąże sie z wysokoscią. W USA na początek też pewnie byłbym robolem. Przynajmniej na z aklimatyzowanie sie w nowym społeczenstwie, poznanie okolic, podszkolenie jezyka - to tak z kilka lat by zeszło Ogólnie to nie mam problemów z okresleniem odległosci, (a niby ta wada ma takie problemy sprawiać), mam 13 lat prawko jeźdze i nic sie nie dzieje. W Polsce przy mojej wadzie wzroku pracy powyżej 3 metrów nie dostane. A jak jest z tym w USA, dostałbym tam prace powyżej 3 m??
sly6 Napisano 3 Marca 2015 Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 widze ze malo znasz zycie,tzw robol nie pracuje za czesto na wysokosci,nawet w USA,a sprzatanie,ukladanie itd,moglbym wiele tutaj wymienic zawodow gdzie nie musisz wchodzic wysoko ;)a jesli juz to 1 m-2 m. tak wiec znajdziesz prace ,czy to bedzie ukladanie na polkach czy tez inna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.