marcinwin Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Witam Czy osoba będąca nielegalnie w USA ma możliwość ubezpieczenia zdrowotnego na wypadek wypadku lub choroby? Ile kosztuje takie ubezpieczenie (wiem że dla obywatelów USA są to astronomiczne kwoty). A ile może kosztować w polsce ubezpieczenie ważne na terenie USA ? na np. rok ? I czy takie ubezpieczenie jest ważne w przypadku gdy ktoś przesiedzi wizę ? Jeśli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z ubezpieczeniem medycznym na terenie USA to zapraszam do wspólnej dyskusji !
sly6 Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 napisz do brokerow ubezpieczeniowych w Polsce i kazdy Ci wyliczy cene,bo to zalezy co chcesz oraz jaki masz wiek
katlia Napisano 17 Marca 2015 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Jak ja zapisywalam sie na ubezpieczenie prywatne przez system Obamacare w moim stanie, to wymagali potwierdzenia obywatelstwa/legalnego statusu. Raczej powaznie podchodzili do tego, tez.
didle80 Napisano 18 Marca 2015 Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 ja w tamtym roku jeździłam do USA i wykupowałam sobie ubezpieczenie w razie gdyby cos mi się stało... i płaciłam 240 zł za miesiąc.
marcinwin Napisano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2015 Dzwoniłem dzisiaj do PZU, ubezpieczenie 'wojadżer' ważne na terenie USA - około 6,5 tys na rok czyli około 500 zł/m-c, ale babka sama niewiedziała co obezpieczenie obejmuje a czego nie (czy jest to zwrot kosztów leczenia po NW, czy choroby, badania lekarskie też są objęte itp). Nie umiała nawet odpowiedzieć na pytanie, czy jak ktoś przesiedzi wizę i będzie nielegalnie, to czy to ubezpieczenie też będzie ważne ... didle80 - a gdzie kupowałaś to ubezpieczenie ?
sly6 Napisano 20 Marca 2015 Zgłoś Napisano 20 Marca 2015 jak napisalem ,napisz,zadzwon do kogos w Polsce kto ma mase takich firm ubezpieczeniowych i zobaczysz co Ci tam odpowie te osoby z tego zyja i beda wiedziec co sie kwalifikuje a co nie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.