berry Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Jadę do USA potrzebuje jakiegoś solidnego ubezpieczenia turystycznego jak i do pracy które działa na terenie USA, na okres 5 miesięcy. Co polecacie,pilna sprawa ? Boje się płacić tysięcy dolarów których nie mam
kzielu Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Jadę do USA potrzebuje jakiegoś solidnego ubezpieczenia turystycznego jak i do pracy które działa na terenie USA, na okres 5 miesięcy. Co polecacie,pilna sprawa ? Boje się płacić tysięcy dolarów których nie mam A bedziesz turysta ? Jak nie (patrzac na inny watek) to zapomnij.
olmeca Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Na pobyt turystyczny miałem wykupione ubezpieczenie w Alianz (zdrowotne+oc+bagaż) na miesiąc pobytu kosztowało ok. 460zł
kzielu Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Na pobyt turystyczny miałem wykupione ubezpieczenie w Alianz (zdrowotne+oc+bagaż) na miesiąc pobytu kosztowało ok. 460zł Tyle ze on wlasnie zdaje sie zielona karte dostal.
berry Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 "zielona karta" to tzw "wiza na pobyt stały" ? Więc tak Ogólnie szukałem informacji na okres około 90dni Warte ominąłem - są spore problemy z załatwianiem odszkodowania,wszystko idzie droga meilową ciężko się ich doi ( takie info dostałem od osoby będącej w USA ) Signal Indula - b. dużo opinii NEGATYWNYCH Generali - też średnie opinie Czytałem wątki na forum, w których opisane jest że jeżeli jesteś rezydentem nie możesz się ubezpieczyć. Dzwoniłem jak na razie do PZU i AIG i nie mają z tym problemu, ubezpieczenie pełne turystyczne włącznie z pracą na terenie USA Koszt na 3 miesiące w PZU magiczne 8000zł AIG to Amerykańska firma, więc chyba tutaj uderzę z tego względu że firma rozpoznawalna w USA, jest jeszcze Prudential-ale z nimi to nic nie wiadomo:) W AIG jest jeszcze fajny patent że możesz wziąć ubezpieczenie krótko terminowe na 90dni, a następne na 90dni możesz odnowić będąc w USA, na co większość ubezpieczalnie nie pozwala. Cena bez pracy 1300zł i masz pełny assistance na 50tys EURO lub za 3900zł na 200tys EURO i możesz pracować jako osoba fizyczna. Będę dzwonił jeszcze do AXA, to solidna firma (nie mylić z DSA i OVB które współpracują jako pomioty tworząc ich złą markę na Polskim rynku).
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 to dobrze ze dzwonisz a teraz masz chwile,zapoznaj sie zasadami,regulaminem tych firm-ubezpieczen jak masz jakies ale wtedy dopytaj sie o cos tych firm badz przygotowany kiedys pisalo dobrze o takiej firme jak hestia
berry Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Allianz - teraz dzwoniłem, no więc mają miesięczne i też nie ma problemu jeśli chodzi o green cartowca Pracować za dodatkową opłata również można. Jeśli ktoś chce ciągiem dłuższe musi się zgłosić na agenta / placówki. (Zaraz dzwonię do agenta)
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 kiedys czytalem o firme -chyba z Anglii ze mozesz unich wykupic takie ubezpieczenie
berry Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Więc AIG jeśli jesteś obywatelem Polski i posiadasz jakieś potwierdzenie twojego życia na terenie Polski, BEZ PROBLEMU można ubezpieczyć się od podróży oraz pracy na terenie USA - i otrzymać odszkodowanie. Chyba że przebywasz na terenie USA i nie posiadasz potwierdzenia pobytu na terenie Polski lub nie posiadasz Polskiego obywatelstwa wtedy nie możesz dostać takiego ubezpieczenia. Zadzwoniłem do grubszej rybki z AIG i wyśle mi zaraz ofertę na takie ubezpieczenie, włącznie z adnotacją oddzielną ( podkładką ) że mogę posiadać green card i pracować na terenie USA. Do roku czasu Później już nie będę mógł otrzymać takiego ubezpieczenia ponieważ powyżej roku jestem dla nich zameldowany w USA Grupa ERGO Hestia to akurat parodia, a najbardziej ich śmieszne dziecko MTU... Nie wrzucajcie wszystkiego do jednego wora że się nie da. Udając się do oddziału , nie agenta czy pośrednika tylko ODDZIAŁU możesz otrzymać dodatkowe bonifikaty Sumy ubezpieczenia, niższej opłaty za ubezpieczenie lub dodatkowe opcje zawarte w OWU
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.