Skocz do zawartości

Jestem Legalnie W Usa Na Opt - Jak Zostac Tu Na Zawsze?

polanka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziekuje serdeczne KaeR! Wyglada na to, ze wiza pracownicza, ewentualnie loteria jest jedynym sensownym wyjsciem

Sorry za tyle literow, ale w kolejce po jedzenie pisalem. Przegapilem, ze ma STEM do 2016. To ta loteria dzis mnie tak rozkojarzyla. :) Ma w takim razie jedna probe na H1B w przyszlym roku. Wyglada jednak ze szanse z roku na rok maleja. W tym bedzie chyba okolo 30%.

Nie wiem jakie ma wyksztalcenie, ale moze ma podstawy na NIW.

Napisano

Sorry za tyle literow, ale w kolejce po jedzenie pisalem. Przegapilem, ze ma STEM do 2016. To ta loteria dzis mnie tak rozkojarzyla. :) Ma w takim razie jedna probe na H1B w przyszlym roku. Wyglada jednak ze szanse z roku na rok maleja. W tym bedzie chyba okolo 30%.

Nie wiem jakie ma wyksztalcenie, ale moze ma podstawy na NIW.

:)

B.S. in biology with concentration in molecular cell physiology

Napisano

Jezeli ma tylko B.S. -- nawet ze znanej uczelni -- bedzie trudno zalapac sie na H1B -- za duzo amerykanow z tym samym wyksztalceniem. Biologia to niezbyt dobry kierunek ze wzgledu na tysiace absolwentow ktorzy wybrali ten major jako pre-meds, a potem zdecydowali ze medycyna jest nie dla nich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...