sly6 Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Na pytanie co chce sie robic w USA to mozna powiedziec,zobaczyc wodospad Niagara w 2 strony,wstapic na zakupy bo jak wiadomo nie ktore produkty w USA sa tansze niz w Kanadzie tak wiec mozna zaznaczyc ze bedziesz 24 godz.,.,a teraz pytasz sie o pobyt-czas ,jesli przedluzy Ci sie o te pare miesiecy to wizy kolejnej mozesz nie dostac bo jedno piszesz a co innego robisz . Bo nie masz powiedziane ze wize otrzymasz na 10 lat ..i co jest wazne ze urzednik na granicy powie ,wpisz ile masz byc w USA .. sa osoby ze nie wpisuja zadnego adresu a na rozmowie o wize mowia ze znajda cos bedac w Kanadzie wazne aby nie sciemniac za duzo bo czasami czlowiek moze sie zagubic
wojtekbp Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Do tego zmierzałem Sly6. Lepiej wpisać kilka dni, a być tam tylko 24 godz. Nie odwrotnie.
KaeR Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 EDIT: Doczytałem ,że pijesz do mnie w sprawie noclegu. Nie wiem o czym mowisz.
wojtekbp Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Nie wiem o czym mowisz. Nie mówię, tylko piszę. Dobrze wiesz o czym i nie rób z kogoś durnia, że ktoś do czegoś namawia, a wcale tego nie robi. I na tym zakończmy
KaeR Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Nie mówię, tylko piszę. Dobrze wiesz o czym i nie rób z kogoś durnia, że ktoś do czegoś namawia, a wcale tego nie robi. Jedzie na mniej niz 24h, Ty mu mowisz, zeby powiedzial, ze jedzie na dluzej. Przeciez moze powiedziec w ambasadzie, ze nie zamierza nocowac, ale moze w przyszlosci chcialby przyjechac na kilka dni. Ja naprawde nie sledze Twoich postow, zeby wiedziec co Ty tam kiedys napisales. A tym komentarzem o pisaniu a nie mowieniu, to sam robisz z siebie durnia.
wojtekbp Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 ,, prawdopodobnie będę tam tylko przejazdem, na chwilkę, ale być może zostanę 2-3 dni w jakimś hostelu lub przez couchsurfing." Tak więc autor sam nie wie, ile tam będzie, także chyba lepiej wpisać kilka dni, niż wpisać 24h a być tam kilka dni hmm ?? On nie pisze o przyszłości tylko o tym wyjeździe, że może się przedłużyć W przyszłość też może by chciał tam przylecieć, ale tego nie napisał No i mówić a pisać to dwie różne sprawy. Mowa, czyli używanie języka w procesie porozumiewania się, a pisanie to już wiadomo na czym polega.
renox Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Witam wszystkich Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, gdyż szukałem informacji i nigdzie nie znalazłem, a ciężko mi podjąć odpowiednie kroki. Mianowicie, jestem 22 letnim studentem informatyki (kończę 2 rok studiów) i lecę do Kanady w te wakacje. Chciałbym jednak przy okazji zwiedzić Stany Zjednoczone, prawdopodobnie będę tam tylko przejazdem, na chwilkę, ale być może zostanę 2-3 dni w jakimś hostelu lub przez couchsurfing. Przy wypełnianiu DS-160 w pytaniu o długość pobytu zaznaczyłem, że mniej niż 24h, przez co nie musiałem wpisywać miejsca mojego pobytu + numeru zaproszenia (nie wiem czy jeszcze wymagane). Całą aplikację wypełniłem, ale moje pytanie brzmi: Jeśli zaznaczyłem, że chcę wizę na tak krótko, to będzie miało to jakiś wpływ niż jakbym zaznaczył np. miesiąc + adres zamieszkania? Dostanę i tak promesę wizową na 10 lat? Będę mógł na terenie USA zostać dłużej niż te 24h jakbym zmienił zdanie? I przy rozmowie z konsulatem mam większe czy mniejsze szanse na dostanie promesy wizowej (mam bilet w dwie strony do Toronto, który mogę pokazać)? Czekam pilnie na odpowiedź! Jak zalezy Ci na wizie to lepiej sie to tego przygotuj. Przede wszystkim co chcesz zwiedzic i na jak dlugo zostac. To ze powiesz ze chcesz byc tylko 24h wcale nie zwiekszy ci szansy otrzymania wizy.
KaeR Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 No i mówić a pisać to dwie różne sprawy. Mowa, czyli używanie języka w procesie porozumiewania się, a pisanie to już wiadomo na czym polega. Nie brnij w to dalej. Zgadnij co sobie pomyslalem a czego tu nie moge napisac. Podpowiem Ci, ze rymuje sie z dalaj.
wojtekbp Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Nie mam zamiaru brnąć. Wyjaśniłem co chciałem, mam nadzieję, że zrozumiałeś Czytanie ze zrozumieniem... Z mojej strony EOT i coś na rozluźnienie
luklew Napisano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Dzięki wam wszystkim za komentowanie i zainteresowanie sprawą Faktycznie lepiej może jednak powiedzieć i zaznaczyć w DS-160, że będę ciut dłużej Nie ukrywam, że chciałbym też w przyszłości (np. za rok) znowu lecieć i najlepiej mieć ciągle tę samą promesę wizową To duże odciążenie dla portfela, a jednocześnie pozwala na spontaniczny wylot gdy pojawi się oferta jakiś tanich lotów A jak myślicie (jesteście pewnie doświadczeni w bojach z konsulem ): To że będę chciał zwiedzić USA podczas pobytu w Kanadzie zwiększy moje szanse na dostanie promesy wizowej? Bo jak tak pomyśleć, to jednak wtedy faktycznie brzmi jak plany podróżnicze, a nie zwykły lot PL<->USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.