Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa Z Kanady Na Mniej Niż 24 Godziny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kaer czytając twoje posty śmiem twierdzić ze twoja linia doradcza pokrywała sie z moja. Jeśli jednak jestes aż tak samokrytyczny wobec siebie to ja wymiękam - masz do tego prawo ;)

Przez wlasne roztargnienie doszedlem do blednych wnioskow wczesniej. Mea culpa.:)

• 1 miesiąc później...

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam, za to ja mam pytanie w drugą stronę. Lecę we wrześniu do NY, po raz 3 w życiu, i planujemy z rodziną pojechać sobie do Kanady na cały dzień max na 2 dni (np. Montreal lub Toronto). Wszyscy mamy nowe paszporty biometryczne, natomiast wizy amerykańskie w starych paszportach (dlatego każdy z nas leci z dwoma paszportami). I teraz pytanie na jakich w ogóle zasadach przekracza się granicę na tak krótki okres, gdy po max 2 dniach planuję wrócić do USA? Jak to wszystko wygląda? Co np. z I-94 się wówczas dzieje? I co mówię/robię na granicy gdy już wjeżdżam z powrotem do Stanów?

Dzięki z góry za odpowiedzi.

Miłego dnia :)

Napisano

opuszczasz stany więc na powrocie będziesz musiał wypełnić wniosek I-94 od nowa i nie ma gwarancji że urzędnik Cię puści :)

If taking short trips (30 days or less) to Canada, Mexico, or the Caribbean Islands during the course of your visit to the U.S., hold onto your I-94 or I-94 (W); it should only be turned in when you leave the U.S. to return home.

Napisano

Nie wiem czy dobrze Was zrozumiałem ale wobec tego coś się chyba przez te 4 lata pozmieniało? Nie wypełnia się już w samolocie I-94 i nie załączają tego do paszportu na czas pobytu w US? Jak to wygląda wszystko? Wprowadzili elektroniczne I-94? Jesli tak, to jadąc do Kanady musze na granicy powiedzieć, że wrócę w ciągu kilku dni?

Napisano

tak wiele sie zmienilo i zobacz po tematach po forum kiedy to sie stalo

chcesz to drukujesz sobie taki I-94 a jak nie chcesz to Twoja sprawa :) wypelniasz aby druk celny ;)

Nie musisz mowic na granicy ze wracasz,mozesz byc max 30 dni w Kanadzie-Meksyku aby wjechac na tym samym I94 i dlatego dobrze miec go w reku ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...