Lx13 Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Bogate masz słownictwo. Ja ci powiem tak. O ile nie wyglądasz jak ktoś kogo granatem oderwało od pługa lub dopiero co zdjętego z budowy to wbija ci te 6 miesięcy a o bilet powrotny nikt pytał nie będzie. Pozbędziesz tam 6 mies i wrócisz. Przy kolejnym wjeździe na bank padnie pytanie k poprzedni pobyt. I tu juz zależy od ciebie jak to wyjaśnisz. Jeśli to prawda z tym zwiedzaniem to nie masz sie czego bać. Ale 1 krok to wizyta w konsulacie.
glimi Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Czy to tak trudno zrozumieć że serio chce tam pozwiedzać przez 6 miesięcy ? Kończe studia w Polsce zostały mi 2 lata na prywatnej uczelni i napewno bede uciekał piona dla ciebie Zapytaj się czy celnik uwierzy że stać Cię aby przebywać w stanach przez pół roku, podróżować, mieszkać i jest też trzeba mimo że tam nie ma vatu za jedzenie. Oni chyba standardowo mają na pieczątce ustawioną datę na pół roku, bo przechodziłem w SF i Houston i nie widziałem żeby celnik przestawiał datę na tej pieczątce
KaeR Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Zapytaj się czy celnik uwierzy że stać Cię aby przebywać w stanach przez pół roku, podróżować, mieszkać i jest też trzeba mimo że tam nie ma vatu za jedzenie. Oni chyba standardowo mają na pieczątce ustawioną datę na pół roku, bo przechodziłem w SF i Houston i nie widziałem żeby celnik przestawiał datę na tej pieczątce A teraz nie jest tak, ze masz date wjazdowa a dlugos sprawdzasz przez I-94? Tak tylko pytam.
olmeca Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Masz na stemplu dzień wlotu i datę kiedy kończy się wiza na dole. Mogę później swój stempel tutaj wrzucić jak to wygląda.
Lx13 Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Date wlotu tylko maja obywatele i rezydenci. Pozostali maja datę wylotu.
KaeR Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Date wlotu tylko maja obywatele i rezydenci. Pozostali maja datę wylotu. Ja mam date wlotu bez daty wylotu a obywatelem ani LPR nie jestem. Wiem, czepiam sie.
Lx13 Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 W sumie ciekawe. Mogę spytać jakie PoE? Ale moment... Jaka masz wize? ;-) zapomniałem dodać ze sa typy wizy ktore tez określają tylko datę wlotu np G-4 jest takim przykładem. Wiza dla załóg pokładowych tez.
glimi Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Za czasów papierowego I-94 urzędnik wbijał pieczątkę na której była data wylotu i przyszywał dolną cześć formularza która była wyrywana przy odlocie. Przy GC musiała by być opcja ustawienia daty na 10 lat w przód :S
Joanna30 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Ja jak latałam kiedy jeszcze było I-94, to w paszporcie też miałam daty wlotu, a daty wylotu na I-94
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.