Anitka 89 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 WitamMam 2-krotne doświadczenia z programem Work and Travel USA. Z czystym sumieniem ODRADZAM biuro Go2USA z Łodzi (werbują ludzi z całej Polski bo formalności załatwiają internetowo). Właściciel biura - Mariusz Kraśnicki, to osoba niekompetentna, zależy im tylko żeby zgarnać kase i tyle. Byłem świadkiem jak jedna dziewczyna nie dostała wizy od nas - i jeszcze przed konsulatem podeszła do niego ze łzami w oczach, a on jej na to: "Trudno, spróbujemy jeszcze raz za rok". Biuro to nie należy do najtańszych a ma bardzo duży odsetek osób które nie dostają wizy. W moim przypadku jestem niezadowolony, ponieważ moja praca na miejscu okazała się zupełnie inna niż rekomendował mi pracownik biura - mówił że to sprawdzone miejsce itp. a zamiast stawki 10$/h miałem 7,50 $/h, w dodatku tym pracy był gorszy. Gdy mailowo skontaktowałem się z terenu USA z biurem to po 2 tyg. dostałem łaskawie odpowiedź że jakoś sobie musze poradzić z tym pracodawcą na własną rękę bo oni nie mają na to wpływu.... Wielkie dzięki za taką pomoc. Go2USA - wystrzegajcie się bo na prawdę nie warto.
kig Napisano 21 Maja 2015 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 Ale to ze ktos nie dostaje wizy to akurat nie jest wina biura...
KaeR Napisano 21 Maja 2015 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 Po przeczytaniu tego posta wczoraj, tez pomyslalem, ze co biuro ma do wizy. W mojej grupie chyba 15 osob wiz nie dostaly dwie. Slyszalem rozmowe jednej z nich, bo to bylo jeszcze przed remontem i tez bym mu nie dal. Nie dalbym za sam wyglad. ;> Nie wiesz czy dziewczyna nie miala czegos za uszami, np. rodzine w stanch czy cos zataila. Odnosnie warunkow... to ze cos nie bylo tak jak w biurze mowili, to nie domena tylko jednego biura. Trzeba zacisnac zwieracz i przetrzymac te 3-4 miesiace lub wziac sprawy we wlasne rece.
katlia Napisano 21 Maja 2015 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 To, ze biuro w Polsce ma malo wplywu na pracodawce w USA to fakt. Faktem tez jest, ze sa pracodawcy ktorzy beda wykorzystywac tania sile robocza z innego swiata. Kazdy na W&T powinien sie z tym liczyc i byc gotowym na szukanie pracy na wlasna reke. Wpis Anitka jest troche naiwny, bo ani Go2USA ani inne biuro nie moze gwarantowac warunkow i zadowolenia kazdego klienta. Sorry: that's life.
serafina Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Zalezy jak biuro sie reklamuje. Jesli powiedza ze wszyscy dostaja wizy to ludzie wierza, moze mysla ze maja jakies "wtyki".
KaeR Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 W dniu 22.05.2015 o 02:33, serafina napisał: Zalezy jak biuro sie reklamuje. Jesli powiedza ze wszyscy dostaja wizy to ludzie wierza, moze mysla ze maja jakies "wtyki". Jak wierzą to czyja wina? Ludzi czy biura?
sly6 Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 tych co pisza dawno na forum nie bylo postow o work i travel,ile to dana osoba nie zarobila,jak miala fajnie i pozniej to sie ciagnie jak kto fajnie jest podobnie bylo z programem IEC do Kanady,kazdy ma fajnie,kazdy dostaje prace super a pozniej okazuje ze nie zupelnie tak jest
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.